Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küresel Blockchain Patentlerinde Rekabet Sürüyor: Çin Zirvede

Uluslararası bir danışmanlık şirketi olan UHY, Dünya genelindeki ülkelerin aldıkları küresel Blockchain patentleriyle ilgili bir araştırma yaptı. Bu araştırmaya göre 2017’de en çok patent alan ülkeler listesinin zirvesinde Çin yer alıyor.

Blockchain’in Katkısı

Çin, ABD, İngiltere gibi ülkeler Blockchain teknolojisinin yerel ekonomiye katkıda bulunabileceğini düşünüyorlar.

Bu ülkelerdeki düzenleyiciler, bu sebeple yerel Blockchain şirketlerine olabildiğince ılımlı bir tavırla yaklaşmaya çalışıyorlar. Bu şirketler, bu yardımların karşılığında rahatlıkla büyüyebiliyor ve böylece ülke ekonomisine katkıda bulunabiliyorlar.

Patent Yarışı

Dünya’nın önde gelen ülkeler, Blockchain teknolojisinden faydalanma konusunda adeta bir yarışın içerisindeler.

Bu ülkelerdeki şirketler Blockchain teknolojisiyle ilgili çeşitli araştırmalar, deneyler, değerlendirmeler ve testler yapıyorlar.

Blockchain ile ilgili araştırma yapan şirketlerin yanı sıra Blockchain tabanlı yeni bir platform veya sistem geliştirip bunun patentini alan şirketler de var.

UHY, bu patentlerin en çok hangi ülkeden geldiklerini öğrenebilmek için Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nün 2017 yılına ait verilerini inceledi.

Patent Devleri

UHY tarafından yapılan bu araştırmaya göre 2017 yılında alınan Blockchain patentlerinin yüzde 32’lik kısmı Çin’deki şirketler tarafından alındı. Çin’deki yetkililer her ne kadar kripto paraları kısıtlasalar da Blockchain araştırmalarına katkıda bulunmaya devam ediyorlar.

Bu listede Çin’in hemen ardından 92 adet patentle (yüzde 30) Amerika Birleşik Devletleri geliyor. ABD‘yi yüzde 13’lük kısımla Avustralya ve yüzde 11’lik kısımla Birleşik Krallık takip ediyor.

Çin ve ABD gibi ülkeler bu listenin başını çekerken listedeki ilk 10 ülke arasında yalnızca bir tane Avrupa Birliği üyesi bulunuyor; o da Birleşik Krallık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment