Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rakuten Kripto Para Sektörüne Yoğunlaşıp Yeniden Yapılanmaya Gidiyor

Rakuten, kripto para sektöründe faaliyet gösterebilmek için yeni bir alt şirket oluşturacağını duyurdu.

Japonya’nın e-ticaret devlerinden Rakuten, kurumsal yapısında bazı değişiklikler yapacağını açıkladı. Şirket, kripto para sektöründe faaliyet gösterebilmek için başlıca ödeme alanında hizmet verecek yeni bir alt şirket kurmak istediğini duyurdu.

Şirket bundan birkaç ay önce yayınladığı bir duyuruda buna benzer bir karardan bahsetmişti. Rakuten’in ağustos ayında bir duyuru yayınlayarak şirket yapısında bazı değişikliklerin yapılacağını, özellikle karar verme sürecinde bazı iyileştirmelere gidileceğini belirtti.

Rakuten, kendi alt şirketlerinden olan Spotlight Inc.’i yeniden markalaşma sürecine sokma ve Rakuten Payment olarak adlandırma kararı aldı. Bu yeni alt şirket, bir kripto para borsası olarak faaliyet gösterecek.

Şirketin 18 Ocak’ta yayınladığı basın duyurusuna bakılacak olursa Rakuten Payment adlı yeni şirketin 1 Nisan itibariyle faaliyetlerine başlaması bekleniyor.

Rakuten bundan birkaç ay önce Everybody’s Bitcoin adlı bir kripto para borsasını satın aldı. Şirket, bu borsayı Rakuten Payment bünyesine almak istiyor. Rakuten Payments, tahminen nisan itibariyle hem Everybody’s Bitcoin adlı platformu hem de ön-ödemeli kart şirketlerinden Rakuten Edy’yi yönetecek.

Şirketin yayınladığı basın duyurusundan bir kesit şu şekilde:

“Yönetim sürecini iyileştirmek, kaynak kullanımını optimize etmek için şirketleri ayırıp yeni bir yapılanmaya gitmeyi düşünüyoruz. Böylece Rakuten ekosistemini daha da büyütecek, şirket değerimizi iyice artıracağız.”

Japonya’nın önde gelen şirketlerinden olan Rakuten, kripto para sektörüyle uzun süredir yakından ilgileniyor. Şirket, 2015 yılında Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment