Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsaları: Filipinler’de Yeni Gelir Kaynağı

Filipinler hükümetinin, ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto para borsalarına vermeyi planladığı lisanslardan toplamda 67 milyon dolarlık bir para kazanmayı hedeflediği belirtildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, son olarak Hong Kong merkezli bir borsaya da ülkede faaliyet gösterilmesi için verildiği ifade edilirken, bu son hamle ile birlikte CEZA’nın (Cagayan Ekonomik Bölge Otoritesi) toplamda  25 kripto para borsasına vermeyi planladığı operasyona devam ettiği belirtildi.

Bu lisansların  temel lisans olduğu belirtilirken, her bir kurumun daha sonra 4 ayrı lisans daha almasının da mümkün olduğu aktarıldı.

CEZA (Cagayan Economic Zone Authority) başkan vekili Raymundo Roquero, yaptığı açıklamada CEZA’nın temel lisans için 360 bin dolar istediğini belirtirken, normal lisans için ise istenen rakamın 85 bin dolar olduğunu söyledi ancak bu iki lisans tipi arasında nasıl farklar olduğu konusunda bir şey söylemedi.

Kademeli bir şekilde verilen kripto para borsaları lisansı sayesinde Filipinler’in yerel parayla 3.6 milyar peso yani 67 milyon dolarlık bir gelir elde etmesi bekleniyor. Ayrıca çıkan haberlere göre bu net gelirle birlikte, borsaların işleme giren her bir gönderimin de %0.1’ini CEZA heyetine vermeleri yükümlülüğü de mevcut.

Ülkede lisans alabilmek isteyen kripto para borsaları adeta birbirleri ile yarışırken, şu aşamada başvurusu kabul edilen 6 borsanın, daha şimdiden lisans parasını ödediği belirtildi. Ülkedeki 25 adet kontejyanda yer kapabilmek için 70’den fazla kripto para borsasının çalışmalar yaptığı da gelen haberler arasında.

Filipinler hükümeti, ayrıca ülkede faaliyet gösterecek kripto para borsalarına aynı zamanda iki yıl içinde 1 milyon dolarlık yatırım yapma şartı koşuyor. Yatırımın, Filipinler’de bir ofis açmayı da kapsaması şartı mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment