Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnternet Tarayıcısı Opera, Yeni Bir Kripto Para Cüzdanı Çıkardı

Dünyanın en önde gelen internet tarayıcılarından Opera, bir kripto para cüzdanı da içeren yeni bir versiyon çıkaracağını duyurdu.

Opera, daha önce de kripto para dünyasına bir giriş yapmış ve mobil tarayıcılarında kripto para madenciliği yapılmasını önleyen bir yazılım geliştirmişti.

Opera’nın bu yeni kripto para cüzdanının Ethereum Web3 API’yi destekleyeceği belirtilirken, basınla paylaşılan metinde; cüzdanın tokenleri ve diğer alakalı ürünleri, otomatik olarak ekleyeceği kaydedildi.

Opera’da ürün geliştirme sorumlusu Charles Hamel, kripto para cüzdanı tasarlayan ilk büyük web tarayıcısı olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

” Yaptığımız bu hamlelerle birlikte sektörün spekülatif olarak görülmesini engellemek ve işin biraz daha yatırım boyutuna odaklanmak istiyoruz. Kripto paraların gerçek birer ödeme metodu olduğunu ve ödemelerde kullanıldığını görmek için bu çalışmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.”

Android için Opera Mini tarayıcısını 2015 yılında hizmete sunan Opera, o dönem 2017 sonu için kullanıcı sayısı hedefini 250 milyona taşımak istediğini belirtmişti. Opera, son verilere göre dünya üzerindeki tüm tarayıcılar içinde %3,5’luk kullanım yüzdesi ile dikkat çekiyor. Mobil tarayıcılarda ise bu oran %5’e kadar gelmiş durumda.

Opera’nın bu yeni kripto para cüzdanının, sektöre yeni bir soluk getirmesi beklenirken; otoriteler’e göre Opera’nın bu hamlesi, kripto paraların kullanımının artması açısından önemli bir gelişme.

Hatırlanacağı üzere Opera, geçtiğimiz günlerde Çinli madencilik devi Bitmain’den tam 50 milyon dolarlık bir yatırım almıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment