Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsaları Geleneksel Bankacılıktan Ne Öğrenebilir?

Kripto para dünyası bir nevi anti-banka olarak değerlendirilebilir. Merkezi, kazanç sağlama odaklı ve çoğunlukla hileli bankacılık dünyası, kripto paranın tam zıttıdır.

Merkezi yapıların baştan sona reddedilmesinin faydası olabilir ancak gerçek şu ki, eski bankacılık modelleri kullanıcıların güvende hissettikleri alanlar yaratmıştır ve işlemler genellikle basit ve hızlıdır ayrıca beklenen sonuçta tutarlıdır. Deden büyük olasılıkla Bitcoin’i satın almaz, çünkü kendini tamamen yabancı bir bölgede bulur.

Diğer yandan kripto para borsaları, çılgınca değişen ücret yapıları, mali kısıtlamaları, kafa karıştırıcı ve yararsız raporlamaları konusunda şöhret kazanmaktadır. Kripto paraların teknik yönleri transferleri güvenli hale getirir ancak bazı durumlarda yavaş ve sıkıcı hale de getirir.

Eski Bankacılık Dersleri

Kripto paraların, eski bankacılık modellerinden en azından üç alanda birkaç ders alması gerekli. Bunlar: Basitlik, ölçeklenebilirlik ve raporlama yöntemidir.

Basitlik

Tek bir kripto para satın almak için iki ila üç borsa üzerinde hesaplar ve cüzdanlar yaratmak zorunda kalmak ana akım kullanımını büyük ölçüde sınırlar. Buna ek olarak, bilgisiz bir şekilde çapraz Blockchain ticareti yapmak yatırıma büyük ölçüde engel olmakta.

Tasarruf hesabınızdan yerel bankanızda ki çek hesabınıza para transfer edemediğinizi düşünün. Bu yapmak isterken para çekmek ve bir ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz ve daha sonra paraları bir ek ücret karşılığında yeniden tazmin etmeniz gerekiyor. Bu sistem yatırımcıları rahatsız ediyor ve ana uygulamayı kötü yönde etkiliyor.

Kripto para borsalarının bu işlemleri basitleştirmesi gerekir. Belki de en basit borsa olan Coinbase, kullanıcıların geleneksel parayla kripto para satın almalarını ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olmalarını sağlamaktadır ancak, satın alma ücretleri yüksektir ve çapraz Blockchain transferleri yine imkansızdır.

Bittrex gibi diğer borsalar, yeni kullanıcıların katılmasına yardımcı olmak için Bitcoin satın alma sürecini basitleştirmeye çalışmışlardır. Kraken de sitesinde benzer adımlar attığını söylemiştir:

“Kraken kullanması basit, hızlı ve özgürdür. Doğrulama yaptıktan sonra, hesabınıza Bitcoin veya nakit para yardımı ile para aktarabilir ve ticarete başlayabilirsiniz! “

Banka kartı ve diğer hizmetleri sunmak bir başlangıç ​​ancak alımın kendisi bundan daha da karmaşık kalıyor ve ana akımın benimsenmesi, teknik açıdan yeterli olmayan tüketiciler için zor bir durum haline geliyor.

Ölçeklenebilirlik

Eski bankacılık yöntemleri, kurumsal müşteriler için büyük esneklik sağlar. Büyük ölçekli işlemler genellikle iyi yönetilir ve müşteriler, hesaplar arasında ya da diğer kurumlara önemli miktarda para aktarabilirler.

Mevcut borsalarda bu ölçeklenebilirlik bulunmuyor ve bunun yerine en fazla on binlerce işlem sınırlandırılıyor. Bu sınırlamalar, para aklamayla mücadele kanunlarına uyma ihtiyacına dayanıyor. Ayrıca bu sınırlamalar, büyük ölçekli geleneksel paraların kripto paralarla işlemlerine olanak sağlamak için likiditeden yoksun birçok borsadan dolayı da oluyor.

Bununla birlikte, bu tür işlemler yaygınlaşmalıdır ve bunu mümkün kılan borsalar da bu sayede fayda kazanmış olacaktır. Legolas Exchange CEO’su bu konuda Frederic Montagon şunları söyledi:

“Yasal para birimlerini kripto paralara büyük miktarlarda dönüştürme seçeneği toplum için büyük bir değişim olacak”.

Raporlama

Cüzdanlar ve borsalar faydasız ve yetersiz raporlar sunarlar. Bununla yanında ise, eski bankacılık modelleri, kullanıcılar için son derece değerli, kripto para borsalarının feyzalması gereken bir dizi rapor oluşturur.

Tüketici güvenini artırmak için, bireysel işlemlerden elde edilen kar ve zarar tabloları, spesifik kar beyanları ve sayısal vergi bilgileri kullanıcılara sağlanmalıdır.

Zayıf raporlama, müşterilerin hayatlarının diğer alanlarında da zorluklar yaratır. İpotek şirketleri müşterilerin banka hesaplarında Bitcoin ile ilgili büyük mevduat bulduklarında sıkışırlar. Kripto paranın satıldığı borsada uygun mali tabloların olmaması halinde, böyle bir durumda bir ipotek almak neredeyse imkansız olabilir.

Üstelik, acizlik ve hesapların aniden dondurulması hakkındaki uyarılar, yatırımcılara yönelik genel bir güven eksikliği ve artmış risk faktörü oluşturmuş durumda. Hizmet kesintileri hakkında artan uyarılar ve deneyimsiz kullanıcılar için ilave edilen yardımlar kullanıcı konforunu artıracaktır.

Rahatsızlık

Süreçleri basitleştirmek, mali sınırlamaları genişletmek ve daha yararlı raporlama sağlamak, kripto para borsa topluluğunun geleneksel bankacılıktan alabileceği gelişmelerdir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment