Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

44 Milyon Kullanıcısı Olan ‘Discover’ Kartlarının Kripto Paralar İçin Kullanılmasını Reddetti

Kredi kartı şirketlerinde dönen kripto para meseleleri bu hafta da Discover kartının müşterilerine kripto para ile alışveriş yapamayacaklarını açıklamasıyla devam etti. Kredi kartı müteahhitlerinin erişimi engellemeleri noktasındaki en son gelişme bu oldu.

Discover Şüpheleri Ortadan Kaldırdı: Kripto Paraya Yer Yok

Discover‘ın 56 yaşındaki CEO’su David Nelms, Jennifer Suane‘e :” Çin’den veya başka yerlerden para koparmaya çalışanlar dolandırıcılar. Veya biri kredi kartı numaramızı ele geçirirse Bitcoin şeklinde ödeme talep edecekler. Bunlar şu anda düşünebildiğim örnekler.” diye açıklama yaptı, ve kripto parayı reddetti. “Müşterilerimiz de kripto para için yanıp tutuşuyor değil ya!” diye de belirtti. 

Discover kartı sahipleri, bilinene göre forumlarda dolaşıp kripto para alışverişi yapmış olanların fikirlerini soruyor. Aldıkları cevap ise net: mümkün değil. Bay Nelms ise bu durum üzerine olan tüm gizemi kaldırıyor. Discover merkezi olmayan parayla bir alakası olsun istemiyor.

Şirket 30 yıldır piyasada. 44 milyon müşterisiyle Discover, Visa, Mastercard ve American Express‘ten sonra gelerek Amerika’nın en popüler 5 kredi kartı listesinde yer alıyor.

Capital One: “Şu anda kripto para alımlarında kredi kartını kabul etmiyoruz. Bu sektör büyüdükçe izleyeceğimiz politikayı da baştan değerlendireceğiz.” diye bir tweet atmıştı. Breitbart onlardan daha sonrasında daha ayrıntılı bir açıklamayapmıştı.

“Capital One şimdilik kısıtlı şartlar, artan dolandırıcılık, kayıp ve piyasa dengesizliği sebebiyle kripto para alımlarında kredi kartı işlemlerini kabul etmiyor. Capital One kripto para sektörü ve borsadaki gelişmeleri yakından denetlemeye devam ediyor ve bu sektör geliştikçe kararlarını yeniden değerlendirecek.”

Bunların ikisi de Visa’nın Avrupalı pazarları kapatmasıyla kripto para meraklılarının kaynaksız kalmasından sonra gerçekleşti.

Nihai rekabet korkusunun ötesinde bir teori ise, hükümetin kara para aklamayla mücadele gibi yükümlülük ve düzenlemelerinin kredi kartı şirketlerinin ve bankaların kripto para kullanımını zorlaştırdığıydı.

Durum her ne ise, Discover’ın 4. çeyrek karı %30’dan daha fazla bir düşüş gösterdi, fakat bu durum muhtemelen kripto paraları reddetmelerinden bağımsız bir olaydı. Er ya da geç, daha özgür ortamda yapılan ekonomik düzenlemelerle müşteriler seçimlerinin farkında olacak, bitcoin ve diğer dijital paralara erişim sağlayamayan 44 milyon kullanıcının daha farklı taleplerde bulunabilme olanağı sağlanacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment