Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Bitfinex, 150 Milyon Dolarlık Hisse Almaya Hazırlanıyor

En büyük kripto para borsalarından Bitfinex’in ana şirketi, toplamda 150 milyon dolarlık bir hisse geri alım programı başlatmaya hazırlanıyor.

Bloomberg’in haberine göre Bitfinex’in bağlı olduğu Hong Kong merkezli iFinex Inc., 22 Eylül’de hissedarlara bir mektup gönderdi. Şirket, hissedarlara toplamda 15 milyon pay için hisse başına 10 dolarlık bir teklifte bulundu.

Şirkete 1,7 milyar dolarlık değer biçen bu programın maliyeti, şirketin ödenmemiş sermayesinin %9’una denk geliyor. Mektupta yer alan bilgilere göre teklifin hayata geçirilebilmesi için iFinex’e bağlı alt şirketlerden birinden nakit aktarılması gerekecek.

Teklif, 2016’da BnkToTheFuture ile yapılan swap anlaşması kapsamında iFinex hissesi almış hissedarlara yapıldı. O dönemde Bitfinex borsasından (günümüzdeki değeri yaklaşık 3,3 milyar dolar olan), 71 milyon dolarlık Bitcoin çalınmıştı.

Bitfinex, bu saldırıdan etkilenen kullanıcıların zararını onlara BFX token vererek kapatti ve iFinex bunların karşılığını BnkToTheFuture aracılığıyla kendi hisselerini kullanarak ödedi.

iFinex, son birkaç yıl içerisinde gösterdiği “olumlu performansın” sonucu olarak bir hisse geri alımı yapmayı planlıyor. iFinex, bu teklifi kabul etmenin hissedarların lehine olabileceğini düşünüyor.

Geri alım programının başlatılması için belli bir eşiğe ulaşılması gerekmeyecek. iFinex, maksimum hisse miktarına ulaşılıncaya dek, ne kadar hisseyi geri alabiliyorsa almaya hazır durumda.

Teklifin sunulduğu hissedarların, geri alım programına katılıp katılmayacakları konusunda 24 Ekim’e kadar bir karar iletlemeleri gerekiyor.

Geri alım programına, hem Bitfinex’in hem Tether’ın CFO’luğunu üstlenen Giancarlo Devasini gibi bazı şirket yöneticileri de dahil olabilecek.

Bitfinex ve Tether ikilisi geçtiğimiz yıllarda bazı yasal sorunlar yaşamıştı. ABD’deki regülatörler, Tether’ın USDT rezervleri hakkında yalan söylediğini ve Bitfinex’in ABD’de gerekli onayları almadan faaliyet gösterdiğini iddia ettikten sonra şirketler 2021’de toplamda 42,5 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!