Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Bithumb Saldırıya Uğradı: 19 Milyon Dolar Kayıp

Kripto para borsalarından Bithumb, geçtiğimiz gün Twitter üzerinden bir gönderi paylaşarak para çekme ve yatırma işlemlerinin kısa süreliğine askıya alındığını duyurdu.

Bithumb yetkilileri, 29 Mart günü saat 10:15 (zaman dilimi bilinmiyor) sularında şüpheli bir faaliyet tespit ettiklerini ve para yatırma&çekme işlemlerini bu yüzden dondurduklarını açıkladılar.

Kendi gözetim sistemleri sayesinde platformda bazı sıra dışı para çekme işlemlerinin yapıldığını fark eden Bithumb yetkilileri, kullanıcılara ait kripto para fonlarının tamamen “güvende” olduğuna dair bir açıklama yayınladılar.

Şirketin konu hakkında yaptığı açıklamalara bakacak olursak Bithumb’ın kendi kullandığı EOS cüzdanından belli bir adrese EOS çıkışı olmuş gibi görünüyor. İlginç olan şeylerden biri ise bu saldırının dışarıdan değil içeriden gelmiş olması.

Bithumb, yayınladığı duyuruda “yalnızca dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı önlem alarak hata yaptığını” ve kendi “çalışanlarını da kontrol etmesi gerektiğini” belirtti.

Şirketin yaptığı açıklamalar ve belli başlı kaynaklar gösteriyor ki “içeriden” gelen bu saldırı yalnızca Bithumb’ı etkiledi. Bithumb’ın yanı sıra saldırıdan etkilendiği düşünülen herhangi bir kullanıcı bulunmuyor.

Ne var ki bu saldırı yine de kullanıcıları şüphelendirmeye yetiyor. Cointelegraph ve The Block gibi kaynaklara göre Bithumb bu saldırı dolayısıyla 3 milyondan fazla EOS ve yaklaşık 20 milyon adet XRP (toplamda yaklaşık 19 milyon dolar) kaybetti.

Bithumb, kaybettiği bu tokenları geri almaya çalışacağını duyurdu ve şöyle bir açıklama yayınladı:

“Para yatırma ve çekme işlemlerini platformu güvence altına aldıktan hemen sonra yeniden başlatacağız.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment