Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Bitstamp, Aktif Olmayan Kullanıcılarından Ücret Kesecek

Lüksenburg merkezli kripto para borsası Bitstamp, maliyetleri telafi etmek için aktif olmayan müşterilerinden bir ücret keseceğini duyurdu.

Geçtiğimiz ay kullanıcılarına bazı etkin olmayan hesaplardan ücret alınacağını bildiren bir e-posta gönderen Bitstamp, 1 Temmuz Cuma günü resmi blog sayfası üzerinden konu ile ilgili yayınladığı yazıda, maliyetleri telafi etmek için aktif olmayan müşterilerinden 10 euro tutarında bir “Hareketsizlik Ücreti” talep edeceğini söyledi.

Blog yazısına göre 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak ücret, 200 euro altında bakiyesi bulunan ve son bir yıl içerisinde platformda alım-satım veya para yatırma ve çekme işlemleri gerçekleştirmeyen ya da Bitstamp Earn aracılığıyla staking faaliyetlerinde bulunmayan müşterileri kapsayacak.

Hareketsizlik ücretinin ABD’deki müşteriler için geçerli olmayacağını vurgulayan Bitstamp, blog yazısında konu ile ilgili şu açıklamalara yer verdi:

Ücretleri kimse sevmez (biz de sevmeyiz!), ancak defterlerde etkin olmayan hesaplar bulundurmak bir maliyettir ve tüm müşterilerimize harika hizmetler sunmaya devam edebilmemiz için Hareketsizlik Ücretini uygulamak konusunda zor bir karar aldık.

Kripto para borsasının bu hareketi kullanıcılar tarafından tepki gördü. Birçok sosyal medya kullanıcısı, Bitstamp‘a bir banka değil borsa olduğunu hatırlatan paylaşımlarda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!