Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Bitstamp, Emir Eşleştirme Sisteminde Değişikliğe Gidiyor

Avrupa’nın önde gelen kripto para borsalarından birisi olan Bitstamp, Pazartesi günü yaptığı duyuruda, alış ve satış emirlerini otomatik olarak yapmasını sağlayan eşleşme motorunu değiştireceğini duyurdu. Kripto para borsası bundan sonra İsviçre’nin finansal hizmet sağlayıcısı Cinnober’in sunduğu bir motoru kullanacak. Hamlenin iki firmanın yönetiminin el değiştirmesi sonrası gelmesi de ilgi çekici bir detay olarak gündemde yerini aldı.


Bitstamp Twitter adresinden yaptığı duyuruda, alış ve satış emri eşleşme hızının 1250 kat daha hızlı olacağını da vurguladı. Bitstamp’ın Cinnober ile olan ortaklığı, ikinci firma için ABD’li menkul kıymet borsası NASDAQ sonrası yapılan önemli anlaşmalardan birisi niteliğinde. NASDAQ geçtiğimiz Eylül ayında Cinnober’den finansal hizmet almaya başlamıştı.

Bitstamp yeni sistemini iki aşamada kurmayı planlıyor ve ilk olanı 2019 yılının ilk çeyreğinde uygulanacakken, ikinci adım ise 2019 yılının Haziran sonunda yürürlüğe konulacak. Lüksemburg merkezli Bitstamp temel olarak Avrupa piyasasını hedeflemekte ve geçtiğimiz gün 60 milyon doların üzerinde günlük trading hacmine ulaştı. Bunun yanı sıra borsa geçtiğimiz hafta NXMH isimli Belçika firması tarafından satın alınmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment