Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Coincheck, Üçüncü Çeyrekte 5 Milyon Doların Üzerinde Zarar Etti

Ocak ayında 520 milyon dolarlık hacklenme ile tarihe geçen Japon menşeli kripto para borsası Coincheck, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde de zarar etmeyi sürdürdü.

Japonya menşeli bir brokerage firması olan Monex Group, hacklenme olayı sonrası borsayı satın almış ve borsanın ana firması olmuştu. Monex Group’un yayınladığı üçüncü çeyrek raporuna göre (Japonya’nın mali yılına göre ikinci çeyrek), firmanın kripto para bölümünde bulunan Coincheck işletmesi  Temmuz ve Eylül ayları arasında toplamda 315 milyon yen, yani 2.8 milyon dolarlık kazanç elde etti. Söz konusu rakamlar kazançlı gibi gözükse de, Coincheck geçtiğimiz çeyrek dönemde 8.4 milyon dolarlık kazanç elde etmişti ve bu kazanç üçüncü çeyrek raporunun %66 ilerisinde yer alıyor.

Monex Group yetkilileri yaptıkları açıklamada geçtiğimiz üç ay boyunca kripto para bölümündeki harcamaların düşmesine rağmen, Ocak ayında yaşanan talihsiz hacklenme olayının hala borsanın kayıp yaşamasına neden olduğunu ifade etti. Borsa birinci çeyrek ile ikinci çeyrek arasında da yine sabit bir düşüş yaşamıştı.

Ocak ayında yaşanan hacklenme olayı maddi olarak etkisini kaybetmiş olsa da, kullanıcıların çoğu hala borsaya güvenme problemi yaşıyor. Hackerlar sene başında yaptıkları saldırıda 520 milyon dolarlık kripto parayı ele geçirdikten sonra, sitenin yetkililer tarafından ciddi soruşturmalara maruz kalmasına da neden olmuşlardı. Monex Group ise Nisan ayında borsayı 33.5 milyon dolarlık anlaşma ile satın aldı. Coincheck basın saatine göre 1.7 milyon dolar civarında bir kullanıcıya sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment