Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Cryptopia, Tasfiye Sürecine Girdiğini Duyurdu

2019 yılının ilk kripto para borsa hacklenmesi olarak gündeme düşen Cryptopia‘nın internet sitesinin 48 saat boyunca kapalı kalması, geçtiğimiz günlerde birçok Reddit ve borsa kullanıcısı endişelendirmişti. Borsa konu hakkında internet sitesinde paniğe gerek olmadığını ifade etse ve sitenin bakıma girdiğini duyursa da, 15 Mayıs tarihinde yaptığı basın açıklaması ile durumun çok farklı olduğunu gözler önüne serdi.

Borsanın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Cryptopia’nın kapatılacağı ve tasfiye sürecini yönetmesi için Grant Thornton’un seçildiği vurgulandı. Söz konusu açıklama çok fazla kullanıcıdan tepki aldı ve birçok kripto para yatırımcısı Cryptopia içerisinde bulunan alt koinlerinin kendilerine ne zaman geri verilip verilemeyeceği sorusunu yöneltti.

Grant Thornton’un tasfiye süresinden sorumlu iki yetkilisinden birisi olan David Ruscoe, konu hakkında yaptığı açıklamada mevcut karışıklıklardan dolayı bütün tasfiye sürecinin haftalar yerine aylar sürebileceğini belirtti.Bunun yanı sıra tasfiye sürecinin hem müşterilerin hem de borsa hissedarlarının çıkarlarını gözetmek için alındığını açıklayan Ruscoe, tasfiye için bağımsız uzmanlar ve gerekli olan yetkililer ile iletişim içerisinde olunduğunu da belirtti.

Bu durumun kripto para piyasasını etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu uyandırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment