Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ECB Yetkilisi: Sabitkoinler Bitcoin’den Daha Kullanışlılar

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinden Francois Villeroy de Galhau, sabitkoinlerin geleceğinin Bitcoin’e kıyasla daha parlak olduğunu düşünüyor.

ECB başkanlığı için adaylığını koyan ve yarışın öne çıkan isimlerinden biri olarak gösterilen Villeroy geçtiğimiz günlerde Paris’teki bir etkinliğe katıldı ve kripto para sektöründeki gelişmeler hakkında konuştu. Bloomberg tarafından yapılan habere göre Villeroy katıldığı bu etkinlik sırasında sabitkoinler ile Bitcoin arasında bazı kıyaslamalar yaptı ve şu sonuca vardı:

“Fransa Merkez Bankası; özel sektörde sabitkoinleri kullanarak menkul kıymetleri, malları veya hizmetleri ‘tokenlaştırmaya’ çalışan kurumları yakından takip ediyor. Bu sabitkoinlerin geleceğinin Bitcoin gibi spekülatif varlıklardan çok daha parlak olduğunu belirtmek gerekiyor.”

Bitcoinist tarafından yapılan habere göre Villeroy tarafından yapılan açıklamalar aslında pek şaşırtıcı değil. Çünkü Villeroy da diğer pek çok merkez bankası yetkilisi gibi kripto paralar hakkında olumsuz bir açıklama yapmış oldu.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi de geçtiğimiz günlerde kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulunmuş ve Bitcoin hakkında şu yorumu yapmıştı:

“Bir euro bir eurodur: Bu durum dün de, bugün de, yarın da aynıdır. Her zaman bir euro olacak. Ayrıca euroyu Avrupa Merkez Bankası destekliyor. Kripto paraları kim destekliyor?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment