Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Faaliyetlerini Askıya Aldı: Altcoin Fiyatı Düşüyor!

Maddi açıdan zor zamanlar geçiren kripto para borsası Zipmex, uyumluluk problemlerini işaret ederek Tayland özelindeki faaliyetini geçici olarak durdurdu.

Kripto para borsası Zipmex, yasal uyumluluk sorunları nedeniyle Tayland’daki faaliyetlerini geçici olarak askıya aldı. Borsa tarafından 25 Kasım günü sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından sunulan kripto para kurallarına daha iyi adapte olabilmek için bu yöntemin tercih edildiğine yer verildi.

Zipmex, kripto para alım-satım işlemlerini ve borsaya varlık yatırılmasını 25 Kasım itibariyle askıya aldı.

Borsa tarafından yapılan açıklamada, para çekim işlemlerinin 31 Ocak 2024 tarihine kadar normal şekilde gerçekleşeceği belirtirken çekim işlemleri için müşteri destek ekibiyle iletişime geçilmesi gerektiği vurgulandı:

Zipmex Company Limited’in ticari faaliyetlerinin Tayland SEC tarafından belirlenen kriterlere uygun ve uyumlu olmasını sağlamak için, şirketin 25 Kasım 2023 saat 13:00’ten itibaren geçerli olmak üzere her türlü varlığın alım satımını ve yatırılmasını geçici olarak askıya alması gerekmektedir.

Tayland SEC, 10 Ocak tarihinde Zipmex’in üstüne giderek yeni yerel kuralların ihlal edildiğini belirtmiş ve borsa hakkında bir soruşturma başlatmıştı. SEC ayrıca geçen yıl eylül ayında borsanın ve kurucu ortağı Akalarp Yimwilai’nin yerel yasalara uymadığını iddia eden yerel bir polis raporu sunmuştu.

Geçtiğimiz yıl para yatırma ve çekme işlemlerini durdurmak zorunda kalan ve ardından gelen 100 milyon dolarlık kurtarma anlaşmasının da ödemelerini düzgün alamayan borsa, bir süredir iflasın eşiğinde gezinmeye devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle son 24 saat içerisinde %16,4 değer kaybeden borsanın yerel token’ı Zipmex (ZMT), yazım esnasında 0,01386 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!