Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asyalı Kripto Para Borsası Yeniden İflas ile Karşı Karşıya: Token Fiyatı %70 Çakıldı!

Asya’da faaliyet gösteren kripto para borsası Zipmex, bir kurtarma paketine ait son ödemenin aksaması ile birlikte iflasa bir adım daha yaklaşırken yerel token fiyatı adeta çakıldı.

Zipmex, 100 milyon dolarlık bir kurtarma anlaşması kapsamında düzenli olarak yapılan ödemelerin sonuncusunun aksaması ile birlikte ciddi bir iflas riskiyle karşı karşıya kaldı. Borsanın yerel token’ı ZMT haber akışının etkisiyle %70 değer kaybetti.

Yaşadığı finansal krizler nedeniyle temmuz ayının sonunda para çekme işlemlerini durduran Zipmex, borsanın iflas etmemesi için risk sermaye fonu V Ventures ile 100 milyon dolarlık bir kurtarma anlaşması imzalamıştı.

Fakat V Ventures kurtarma süreci için 23 Mart tarihinde gerçekleştirmesi gereken 1,25 milyon dolar değerindeki son ödeme işlemini yapmadı. Bu aksaklığın nedeni henüz belirsizliğini korurken şirket tarafından yapılan açıklamada, ödemenin alınamaması nedeniyle iş gücünün %43‘üne denk gelen 100’den fazla personele bu ay ödeme yapılamayacağını bildirildi.

Zipmex tarafından hissedarlara gönderilen bir e-postada alternatif finansman yöntemleri üzerinde hukuk ekibiyle birlikte çalıştıkları belirtilirken olası bir iflasa dair net sinyaller verildi:

Yatırımcının Mart 2023 için ayrılan işletme sermayesini transfer etmemesi halinde, Zipmex Technology Company Limited için tasfiye işlemlerini başlatmaktan başka seçeneğimiz kalmayacaktır.

CoinGecko verilerine göre borsanın yerel token’ı ZMT, yaşanan son olaylarla birlikte %70 değer kaybetti Haberin piyasaya düşmesi ile beraber 0,0994 dolar bandından 0,0293 dolara kadar gerileyen ZMT, yazım esnasında son 24 saat içerisinde yaşadığı %59,4 düşüş ile 0,0421 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!