Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analiste Göre Bitcoin Rahatlama Rallisinde: 40 Bin Dolar İçin Kritik Fiyatı Açıkladı!

Ünlü Youtuber ve kripto para analisti Michael van de Poppe, Bitcoin (BTC) fiyatını 40 bin dolara taşıyacak kritik destek seviyesi ve faktörler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Analist Michael van de Poppe 23 Mart günü paylaştığı bir sosyal medya gönderisinde, Bitcoin özelindeki fiyat hareketliliğine dair düşüncelerini paylaştı. ABD merkezli Bitcoin madenciliği hakkındaki olumlu havanın fiyatın yükselişinde önemli bir faktör olduğunu belirten Poppe, Bitcoin’in bir rahatlama rallisinde olabileceğini öne sürdü.

ABD’de Bitcoin madenciliğini öneren yasa tasarısı piyasalar için olumlu bir şey, muhtemelen yukarı doğru ralliyi körüklüyor. Daha fazla düşüş bekliyordum, ancak 27.700 doları aştı ve açıkça yükseklere doğru gidiyor. Bu seviyenin üstünde nasıl durduğumuzu yakından izlemek zorundayız.

Poppe’un ilk düşünceleri olası bir düzeltmenin gelebileceği ve Bitcoin fiyatının en azından 23.300 dolar seviyelerine kadar düşebileceği yönünde oldu. Analistin bu düşüncesinin arkasındaki gerekçe, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararına dayanıyordu.

Ancak FED’in 25 baz puanlık faiz artırımı Bitcoin fiyatında ciddi bir düşüşü tetiklemedi ve 27.700 doların üzerine temkinli bir yükseliş gerçekleşti. Bu ani geri dönüşün ardından fikrini değiştiren Poppe, başka bir gönderisinde 40 bin dolar bandına doğru bir rahatlama koşusu yaşanabileceğini vurguladı. Öte yandan analist, fiyatın yakından takip edilmesi gerektiğini ve makroekonomik verilerin her an rüzgarı ters yöne çevirebileceğini ifade etti:

Evet, Bitcoin 27.800 doların kırılımıyla birlikte daha yüksek seviyeleri test edebilir. Devam için bakıldığında, 27.700 doların güçlü bir şekilde tutuluyor olduğunu görmek isterim. Eğer bu alan kaybedilirse, 40.000 dolar testinden önce 25.300-25.800 dolar bandına geri çekilme görülebilir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,4 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 28.109 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!