Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finansal Krizlerle Boğuşan Borsaya 100 Milyon Dolarlık Kurtarma Paketi: Hisselerin Yüzde 90’ı El Değiştirecek

Finansal krizler nedeniyle çekim işlemlerini durduran kripto para borsası Zipmex’in 100 milyon dolarlık bir kurtarma planı imzalamak üzere olduğu iddia ediliyor. Anlaşma tamamlanırsa borsanın %90 hissesi el değiştirecek.

Bloomberg tarafından aktarılan haberde, Zipmex ve risk sermayesi fonu V Ventures arasında imzalanmak üzere olan bir kurtarma paketinin ayrıntılarına yer verildi. Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilerde, söz konusu anlaşmanın bu cuma günü imzalanabileceği fakat pazarlıkların halen daha devam ettiği belirtildi.

Tayland, Endonezya, Singapur ve Avustralya’da kripto ticareti ve yatırım hizmetleri sunan Zipmex, Babel Finance ve Celsius Network‘ün kripto sektöründeki ayı sezonu sırasında 53 milyon dolarlık kredilerini geri ödememesinin ardından para çekme işlemlerini dondurmuştu. Zipmex, likidite sorunlarını çözebilmek için Singapur Yüksek Mahkemesinden 3 aylık süre almıştı. Mahkemenin tanıdığı süre 2 Aralık‘ta sona eriyor.

Moratoryum’un bitimine bir ay kala Zipmex cephesinden sızan bu kurtarma planı bilgileri, şirketin kurutuluş planının bir parçası gibi görünüyor. 100 milyon değerinde olduğu iddia edilen anlaşma Zipmex’e ait hisselerin %90’ının V Ventures’e satılacağı anlamına geliyor.

Anlaşmanın imzalanması için V Ventures tarafının kabul etmesi gereken şartlar bulunuyor. Bunlardan en önemlilerinden biri ise kurucu ortaklar Marcus Lim ve Akalarp Yimwilai ile baş pazarlama sorumlusu Proud Limpongpan‘ın V Ventures’ın maruz kalabileceği her türlü zararı telafi etmek için kişisel garantileri kabul etmesi olarak aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!