Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zipmex Borsası Yüksek Mahkemeden 3 Aylık Moratoryum Aldı: 2 Aralık’a Kadar Süresi Bulunuyor

Yaşadığı finansal krizler nedeniyle temmuz ayının sonunda kripto para çekme işlemlerini durduran Zipmex, likidite sorunları çözebilmek için Singapur Yüksek Mahkemesinden 3 aylık süre aldı.

Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre, temmuz ayından beri likidite problemleriyle boğuşan ve birtakım kullanıcı mağduriyetleri yaşatan Zipmex borsası, Singapur Yüksek Mahkemesi‘nden 3 aylık “toparlanma süresi” hakkı kazandı. Geçtiğimiz hafta yüksek mahkemeye moratoryum (belirli bir süre boyunca alacaklılarının borçluya karşı yasal süreçler başlatamamasını sağlayan zaman dilimi) başvurusunda bulunan Zipmex borsası, olası alacaklı davalarının bir süreliğine önüne geçebilmeyi amaçlamıştı.

Borsa, toplamda 5 farklı alt şirketi için 6 aylık zaman talep etmişti. Bu şirketler arasında: Zipmex, Zipmex Asya, Zipmex Tayland, Zipmex Endonezya ve Zipmex Avustralya olduğu bilinmekteydi fakat yüksek mahkeme Zipmex tarafına 2 Aralık tarihine kadar zaman tanıdığını açıkladı.

Zipmex ile benzer finansal krizler yaşamakta olan asya merkezli Vauld borsası, aynı şekilde 6 aylık bir zaman tanınmasını istemesine rağmen yüksek mahkeme tarafından 3 aylık bir moratoryum kararı çıkmıştı.

Zipmex Borası Para Çekme İşlemlerini Açacağını Duyurmuştu

Zipmex, kullanıcı mağduriyetlerinin önüne geçmek için Z cüzdanlarında kademeli olarak kripto para çekme işlemlerini açacağını duyurmuştu. Singapur ve Tayland’da faaliyet gösteren kripto para borsası Zipmex tarafından gelen bu duyuru ile, 11 Ağustos tarihinde Ethereum çekme işlemlerinin, 16 Ağustos tarihinde ise Bitcoin çekme işlemlerinin açılacağı belirtilmişti.

Zipmex borsasının kriz durumundan kurtulabilmek adına halihazırda birçok şirket ile görüştüğü ve likidite sağlamaya çalıştığı biliniyor. Geçtiğimiz günlerde borsa tarafından yapılan bir duyuruda “Zipmex ve yatırımcıları bu sürecin zaman açısından kritik önem taşıdığını bildikleri için, müşteri odaklı bir çözüm getirmek adına mümkün olan tüm özeni ve çabayı gösteriyor” ifadelerine yer verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!