Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Emeklilik Fonları Ayı Piyasasına Rağmen Bitcoin (BTC) ve Kripto Para Yatırımlarına Devam Ediyor

Houston merkezli emeklilik fonları geçtiğimiz süreçte yaşanan kayıplara rağmen Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) yatırımlarını arttırmayı planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir habere göre Kuzey Amerika‘lı emeklilik fonları düşüşlere rağmen kripto paralar üzerindeki yatırımlarını ikiye katlamayı planlıyor. Houston merkezli itfaiyeciler için emeklilik fonu yönetimi yapan VanEck şirketi, 2021 yılının ekim ayında Bitcoin ve Ethereum odaklı 25 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Geçtiğimiz düşüş sezonu boyunca yapılan bu yatırım neredeyse %50 oranında zarara uğradı.

Yaşanan bu kayıplara rağmen Houston İtfaiyecileri Yardım ve Emeklilik Fonu yatırım şefi Ajit Singh, kripto piyasasının mantığını kavradıklarını ve bu yüksek fiyat hareketliliğini kendi lehlerine çevirebileceklerini açıkladı. İçinde bulunduğumuz ayı piyasasını yatırım yapmak için bir fırsat olarak gördüklerini belirten Singh, bir çok müşterisinin bu süreçte emeklilik fonlarına 2 kat daha fazla kripto para dahil etmeyi planladıklarını duyurdu.

Her ne kadar VanEck emeklilik fonları kripto paralar üzerinde iştahlı yatırımlarını devam ettirse de, bu ABD genelinde henüz çok yaygın bir yatırım tercihi olarak görülmüyor. Özelikle en büyük emeklilik fonu yöneticilerinden bir tanesi olan Kalifornia öğretmenler emeklilik fonunun, 300 milyar dolarlık sermayesini yüksek risk teşkil eden ve derin fiyat hareketliliği yaşanan kripto paralara yakın zamanda aktarmayı planlamadıkları biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!