Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e Ülkedeki Faaliyetleri İçin Kazakistan’dan Ön Onay Aldı

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, Kazakistan’da Astana Finansal Hizmetler Otoritesi’nden (AFSA) ön onay aldığını duyurdu.

Binance’in 15 Ağustos tarihinde resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, Astana Finansal Hizmetler Otoritesi’nden (AFSA) dijital varlık alım-satım ve saklama hizmetleri verebilmek için ön onay alındığı belirtildi. Bunun bir Binance kuruluşunun Kazakistan’da aldığı ilk onay olduğu bildirildi. Düzenlemelere göre ön onay alınmış olsa dahi tam yetki için Binance’in, başvuru sürecini tamamlaması gerekiyor.

Blog yazısında konu ile ilgili, Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao‘nun şu ifadelerine yer verildi:

Kazakistan, Orta Asya’da kriptonun benimsenmesi ve düzenlenmesi konusunda öncü olduğunu gösterdi. Bu Binance’in dünya çapında güvenli ve sağlam regülasyonlarla desteklenmiş bir ortamda hizmet sunma taahhüdünü de gösterir.

Binance Asya Bölge Başkanı Gleb Kostarev ise bu durumun Kazakistan’daki Binance için büyük bir başarı olduğunu ifade etti ve Astana Uluslararası Finans Merkezi’ne (AIFC) ön onay konusunda Binance’e destek oldukları için teşekkür etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!