Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta Açıkladı: Instagram Üzerinden NFT Oluşturulmasına ve Alınıp Satılmasına İmkan Sağlayacak

Meta, Instagram’da içerik oluşturucularının kendi NFT’lerini oluşturmasına, sergilemesine ve satmasına olanak tanıyacak yeni özelliğini sunmaya hazırlanıyor.

Instagram’ın ana şirketi Meta 2 Kasım tarihinde resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, başlangıçta yalnızca Polygon (MATIC) altyapısını kullanan bir NFT platformu sağlayacağını duyurdu.

NFT platformu kapsamında Meta, içerik oluşturucularının dijital koleksiyon ürünleri yapmalarına ve bunları hem Instagram’da hem de Instagram dışında satmalarına olanak tanıyacağı yeni bir özellik üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Açıklamada Solana (SOL) blockchain’i ve Phantom cüzdanının da artık desteklendiğini belirten Meta’nın, üreticilerinin ürettiği NFT’leri Instagram’da depolamak için ise Arweave (AR) kullanacağı söyleniyor. Açıklamada ayrıca Instagram’daki NFT sergileme özelliğinin artık video türlerini de kapsadığına yer verildi.

Ek olarak Meta, OpenSea’den alınan bazı koleksiyonların adı ve açıklamaları gibi bilgilerin Instagram üzerinde görüntülenebileceğini belirtti. Şirket, yeni özelliğin ABD merkezli içerik oluşturuculardan küçük bir grup tarafından test edildiğini ve geri dönüşler ile diğer ülkelere genişlemenin izleneceğini açıkladı ancak gelişmeler için bir tarih vermedi.

Meta Ticaret ve Finans Teknolojisi Başkanı Stephane Kasriel, Meta’nın 2024 yılına kadar NFT oluşturmak veya satmak için ücret talep etmeyeceğini, tüm gaz ücretlerinin lansman sırasında Meta tarafından karşılanacağını söyledi. Ancak Başkan, lansman süresi veya başlangıcına dair net tarihler vermedi.

Kasriel, Apple’ın NFT uygulamasında %30’a varan komisyonlara dikkat çekerek Instagram’da bu komisyonların, mağaza komisyonlarına tabi olacağının altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!