Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta Beklenen Duyuruyu Yaptı: ABD’deki Tüm Facebook ve Instagram Kullanıcıları İçin NFT Entegrasyonu

Meta şirketi, 100 farklı ülkenin kullanıcılarının Instagram’da bugünden itibaren NFT (Non-fungible token) koleksiyonlarını sergileyebileceklerini duyurdu. Ayrıca ABD’li kullanıcılar söz konusu özelliği Facebook üzerinde de deneyimleyebilecekler.

Eski adıyla Facebook olan Meta şirketi yaptığı açıklamada, bugünden itibaren ABD dahil 100 farklı ülkenin kullanıcılarının Instagram‘a Web3 cüzdanlarıyla bağlanıp dijital varlıklarını ücretsiz olarak sergileyebileceklerini duyurdu. Kullanıcıların Coinbase cüzdan, Dapper, Metamask gibi birçok cüzdan ile bağlantı sağlayabilecekleri belirtildi. Bunların yanı sıra Flow blockchain ile basılan dijital koleksiyonların sergilenme özelliğini de destekledikleri ifade edildi. Bunun yanı sıra şimdilik sadece ABD’li kullanıcılar Facebook üzerinden bağlantı sağlayarak NFT’lerini sergileyebilecekler.

Şirket tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Bugün Afrika, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Amerika’daki 100 ülkede NFT’leri Instagram’da sergileme seçeneğini aktif hale getiriyoruz. Dijital bir koleksiyon sergilemek için tek yapmanız gereken dijital cüzdanınızı Instagram’a bağlamak. Bugün itibarıyla Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet ve Dapper Wallet dahil olmak üzere Web3 cüzdanlarla bağlantıları destekliyoruz. Şu anda desteklenen blok zincirler arasında Ethereum, Polygon ve Flow bulunmaktadır. Instagram’da dijital koleksiyon ürünü göndermek veya paylaşmakla ilgili herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

NFT topluluğunu heyecanlandıran bu gelişme, içerik üreticilerinin ve koleksiyon sahiplerinin ellerindeki eserleri daha geniş kitlelere sunmaları için büyük bir fırsat olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!