Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock’dan Bir Kripto Para Hamlesi Daha: Avrupalı Yatırımcılar İçin Yeni ETF

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan BlackRock, Avrupalı yatırımcılar için blockchain ve kripto para şirketlerine odaklanan bir borsa yatırım fonunu (ETF) piyasaya sürdü.

BlackRock Avrupalı yatırımcıları için blockchain ve kripto para teknolojileri temalı ETF’ini piyasaya sürdüğünü duyurdu.Ishares Blockchain Teknolojisi UCITS” isimli yeni ETF, New York Menkul Kıymetler Borsası FactSet Global Blockchain Technologies sınırlanmış endeksini takip edecek.

Dünyanın dört bir yanından 35 şirketi içeren endeksin dağılımı, %75 oranında kripto para madenci şirketleri ve kripto para borsaları gibi birincil işi blockchain üzerine olan şirketler, %25 oranında ise ödeme sistemleri üzerine çalışan şirketler ve yarı iletken teknolojiler üzerine çalışan şirketlerden oluşuyor.

BlackRock konu ile ilgili açıklamalarında şu ifadelerde bulundu:

Kapsam, ölçek ve komplekslik bakımından kullanım örnekleri ve alanları genişledikçe dijital varlıkların müşterilerimizle daha alakalı hala geleceğine inanıyoruz. Blockchain tekonlojisinin giderek yaygınlaşması ve gelişmesi bu alandaki potansiyele işaret ediyor.

Şirket 2022 Ağustos ayında ABD merkezli kurumsal müşterilere spot Bitcoin’deki değişimlerden yararlanma fırsatı veren özel bir tröst piyasaya sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!