Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası FTX, 953 Milyon Dolarlık Dava Açtı

FTX’in iflas sürecini yöneten danışmanlar, borsadan çekilen 953 milyon dolarlık parayı geri almak için kripto para borsası Bybit Fintech Ltd ve ona bağlı diğer iki kuruluşa dava açtı.

Geçtiğimiz gün Delaware’de açılan davada Bybit’in yatırım kolu Mirana Corp.’un FTX’te diğer müşterilerin sahip olmadığı ayrıcalıklara sahip olduğu belirtildi.

Davaya göre Mirana, diğer müşteriler FTX’ten para çekmek için saatlerce beklerken, bu ayrıcalıklarını kullanarak borsa çökmeden önce platformdan yaklaşık 953 milyon dolar değerinde kripto para çekti.

Bu paraları geri almak için açılan davaya göre Mirana, bunun 327 milyon dolarlık kısmını FTX’in para çekme işlemlerini durdurduğu 7 ve 8 Kasım tarihlerinin erken saatlerinde çekildi.

FTX, davaya konu kripto paraların 1 Kasım’daki piyasa verilerine göre fiyatlandırıldığını söylüyor.

Davalı tarafta Bybit Fintech Ltd, Mirana ve bir kripto para alım satım şirketi olan Time Research Ltd şirketlerinin ismi geçiyor.

Bazı yatırımcılar, iflas eden FTX’i satın almak ve yeniden faaliyete geçirmek istiyor. SEC Başkanı Gary Gensler, bunun yasal olarak mümkün olduğunun sinyalini vermişti. FTX’in tokenı FTT, bir haftada %243 değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!