Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası FTX’in Geçmişte Yaptığı Yatırımları, Alacaklıları Sevindiriyor

İflas etmiş kripto para borsası FTX’in alacaklılarının haklarının fiyatlandırılması, %57’ye kadar yükseldi.

Claims Markets verilerine göre FTX’te kalmış haklar birkaç gün içerisinde hızla değer kazandı. Bu oran Celsius için %35-40, Alameda için %10-15, Three Arrows Capital için %7-9 aralığında dururken, Genesis için oran %50’ye yakın.

Bu haklar, alacaklıların şirketlerdeki belirli miktarlardaki paralarını temsil ediyor. Alacaklılar, şirketler bu gibi durumlarda iflas ettiğinde yatırımlarının bir kısmını geri alabilmek adına haklarını ortaya koyabiliyor.

Alacaklılar, sürecin sonucunda toplamda ne kadar paranın geri alınacağını tahmin ederek bu hakların ticaretini yapabiliyor. Bir hakkın daha yüksekten fiyatlandırılması, toplamda alınması beklenen paranın da arttığına işaret ediyor.

FTX’in yaşadığı yükseliş, şirketin geçmişte yapay zeka start-uplarına yaptığı yatırımlardan kaynaklanıyor olabilir. Bu şirketlerin piyasa değeri kayda değer bir büyüme gösterdiği için FTX alacaklılarının hakları da değer kazandı.

Geçtiğimiz ayın sonunda üç farklı yatırımcının FTX’i yeniden kurmak için şirkete ilgi gösterdiği öğrenildi. FTX’e yönelik olan haklar bu haberin ardından dolar başına 50-53 sent aralığına yükselmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!