Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Regülasyonlarının “Açık ve Öngörülebilir” Olması Gerekiyor

Hong Kong Mali Hizmetler ve Hazine Bakan Yardımcısı Chan Ho-Lin, kripto para sektörünü düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Fintech Haftası’nda konuşan Chan, Hong Kong’un dünyada kripto para platformlarına lisans vermeye başlayan ilk yerlerden biri olduğunu söyledi.

Hükümet, kripto para sektörüne yönelik yasal çalışmalarını ilerletmeyi planlıyor. Yerel haber kaynaklarına göre Hong Kong’un merkez bankası HKMA, bankaların kripto paralar için saklama hizmeti sunması konusunda bankacılık sektörünün fikrini alacak.

Chan tarafından yapılan açıklamalara göre hükümet, kripto para regülasyonlarının kapsamını alım satım platformlarında yapılan işlemlerin ötesine taşımayı planlıyor.

Mali Hizmetler ve Hazine Bürosu, HKMA ile birlikte stablecoin ihraççılarının tabi olacağı kurallar konusunda kamunun görüşünü alacak.

Chan, kripto para sektöründeki şirketleri “açık, istikrarlı ve öngörülebilir” bir şekilde yönlendirmenin önemini vurguladı.

Web3 hakkında da yorumlar yapan Chan, Web3 teknolojisinin finans, eğitim, sanayi gibi alanlardaki birçok sorunu çözüp, maliyetleri düşürebileceğini ekledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!