Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası KuCoin, NFT Üreticileri İçin 100 Milyon Dolarlık Fon Başlattı

Dünyanın en popüler kripto para borsalarından Singapur merkezli KuCoin, Non-fungible token (NFT) projelerini desteklemek amacıyla 100 milyon dolarlık fon başlattığını duyurdu.

19 Nisan tarihinde KuCoin tarafından yapılan açıklamaya göre, KuCoin Ventures ve Windvane NFT pazar yeri NFT sanatçılarının ürettiği eserleri daha geniş kitlelere ulaştırabilmesi amacıyla 100 milyon dolarlık fon oluşturdu.

Fonun asıl amacının, blockchain teknolojisi tarafından desteklenen Web3’ün geliştirilmesine katkıda bulunacak NFT projelerinin desteklenmesi olduğu belirtiliyor. Yapılan açıklamaya göre destek vereceği NFT’ler arasında; sanat, spor, Asya kültürü, ünlüler ve GameFi projeleri yer alıyor.

NFT endüstrisinin son zamanlarda popüleritesi azalmış olsa dahi piyasada bulunan risk sermayesi şirketleri yatırım yapmaya devam ettiği görünüyor.

18 Nisan tarihinde yapılan açıklamada, Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, 30 NFT’lik bir koleksiyon piyasaya sürmek için Meta Kongz ile ortaklık kurduğu belirtilmişti.

 

2017 yılında kurulan kripto para borsası, 2021 yıl sonunda 10 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Hacim bakımından en büyük 5. kripto parası olan KuCoin’in son 24 saatlik periyottaki işlem hacmi yaklaşık 2 milyar dolar civarında seyrediyor. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!