Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Saldırıya Uğradı, Kısa Sürede Milyonlar Çalındı!

Avustralya merkezli kripto borsası CoinSpot milyonlarca dolar değerinde siber saldırıya uğradı.

Kripto para borsası CoinSpot, 8 Kasım günü siber saldırıya uğradı. Konuya ışık tutan isimler blokzinciri dedektifi ZachXBT ve blokzinciri güvenlik firması CertiK oldu.

ZachXBT tarafından Telegram aracılığıyla aktarılan verilere göre saldırgan, CoinSpot’un 2 farklı sıcak cüzdanından yaklaşık 2,4 milyon dolar değerinde toplam 1.262 Ethereum çaldı. CertiK yaşananları en az bir CoinSpot sıcak cüzdanında “potansiyel bir özel anahtar saldırısı” olarak nitelendirdi.

Hackerın ilk işlemi Uniswap (UNI) aracılığıyla 450 ETH’yi 24 Wrapped Bitcoin’e (WBTC) çevirmek oldu. Kısa süre sonra Thorchain üzerinde 831 ETH’yi WBTC, USD Coin (USDC) ve Tether’e (USDT) dönüştürdü.

Ardından saldırgan WBTC’ye dönüştürdüğü varlıkları gizlilik platformları ThorChain ve Wan Bridge aracılığıyla Bitcoin ağına köprüledi. Bu işleminden sonra elindeki WBTC’leri farklı cüzdanlara göndermeye başladı. Öncelikle varlıkların hepsini 4 farklı cüzdana gönderdi. ardından bu 4 cüzdan elindeki Bitcoinleri küçük parçalar halinde onlarca farklı cüzdana transfer etti.

CoinSpot konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!