Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Cüzdanı Ledger, 110 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Fransa merkezli kripto donanım cüzdan üreticisi Ledger, son finansman turunda 1,4 milyar dolarlık değerlemeye ulaşarak 110 milyon dolar yatırım aldı.

Bloomberg’ün yakın tarihli haberine göre Ledger, kripto para borsalarına ve bankacılık sistemine güvenin sarsıldığı bu dönemde 110 milyon dolarlık yatırım alarak şirket değerini 1,4 milyar doların üzerine çıkardı. Şirket, önümüzdeki dönemde iki farklı yatırım turu daha düzenleyecek ve bu sayede finansmanını artırmayı amaçlayacak.

FTX iflası ve ardından önde gelen Binance, Coinbase ve Kraken gibi kripto para borsalarına düzenleyici kurumlar tarafından yöneltilen baskılar, son dönemlerde kullanıcıları donanım cüzdan kullanımına itti. Öte yandan Ledger CEO’su Pascal Gauthier‘ın ifade ettiği gibi artık insanlar bankalara güvenme konusunda bile büyük şüpheye sahip görünüyor.

Gauthier, Paris’te verdiği bir röportajında son durumu şu ifadelerle açıkladı:

Birdenbire insanlar “vay be, kriptoyu bir borsada bırakmak aslında tehlikeli” demeye başladı. Öte yandan 2023 bizim için daha verimli geçecek çünkü artık bir İsviçre bankasında bile paranızı tutmanız güvenli değil.

Önceki yatırım turunda Goldman Sachs ve Morgan Creek gibi büyük şirketlerden finansman bulmayı başaran Ledger’a bu yatırım turunda da True Global Ventures, Digital Finance Group ve VaynerFund gibi öncü şirketlerden yatırım bulmayı başardı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!