Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü “Big Short” Yatırımcıdan İtiraf: “Sat derken yanılmışım”

“The Big Short” filmine konu olan ünlü yatırımcı Michael Burry, yaptığı “satın” paylaşımı için yaklaşık 2 ayın ardından yanıldığını itiraf etti.

Michael Burry 30 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, şubat ayının başında Bitcoin ile ilgili olduğu düşünülen “satın” tahmininde yanıldığını kabul etti.

Yatırımcı konu ile ilgili gönderisinde yalnızca şu ifadeleri kullandı:

Sat derken yanılmışım.

Ancak dünyanın gördüğü en büyük krizlerden birini tahmin ederek milyarlarca dolar değerinde kar sağlayan ve adını efsaneler listesine yazdıran yatırımcının tavsiyesi sonrasında Bitcoin, 23.439 dolar seviyesinden 29.200 dolar seviyesine kadar yükseldi. Burry’nin tahmini, potansiyel olarak %24’e yakın zarar getirdi.

Öte yandan bazı kullanıcılar, Burry’nin tavsiyesi sonrası Bitcoin’in mart ortasına kadar %15’in üzerinde düşüş yaşadığını ve bu düşüşten kar elde ettiğini dile getirerek tam anlamıyla yanılmış sayılamayacağını iddia etti.

Ayrıca yatırımcı Bloomberg’ün yayınladığı verilere atıfta bulunarak dipten alım stratejisi için son 80 yılın en iyi ikinci fırsatının yaşandığını öne sürdü ve şu ifadelerde bulundu:

1920’lere geri dönersek sizin gibi bir dipten alım nesli olmadı. Tebrikler.

Burry, 1 Şubat tarihinde  ABD Merkez Bankası (FED) toplantısından kısa bir süre önce resmi sosyal medya hesabı üzerinden tek kelimelik bir gönderi yayınlamış ve ardından hesabını kapatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!