Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Öncesi “Sat” Diyen Ünlü “Big Short” Yatırımcı Twitter Hesabını Kapattı

“The Big Short” filmine konu olan ünlü yatırımcı Michael Burry, dün ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı öncesi verdiği tek kelimelik tavsiyeden sonra esrarengiz bir şekilde Twitter hesabını kapattı.

Michael Burry 1 Şubat tarihinde finansal piyasa yatırımcıları arasında spekülasyonlara neden olan tek kelimelik “sat” paylaşımının ardından Twitter hesabını kapattı. Burry’nin sat tavsiyesi sonrası son 24 saatte Nasdaq %2,62, Bitcoin (BTC) ise %3,2 değer kazanrken FED’in faiz kararından kısa bir süre önce söz konusu paylaşımı yapan Burry’nin sosyal medya hesabını neden kapattığı ise bir başka spekülasyonun konusu oldu.

Kullanıcılar Burry’nin hesabını kapatma nedeni konusunda üçe bölündü. İlk grup Burry’nin “sat” tavsiyesi sonrasında FED’in faiz artırımlarında oldukça ılımlı bir duruş sergilemesi üzerine yatırımcının yanıldığını kabullenememesi nedeniyle hesabını sildiğini öne sürdü.

İkinci grup ise yatırımcının daha önce de karşıt yatırım konusunda ciddi başarılar elde ettiğini dile getirerek tavsiyesinde haklı olduğu anlaşılana kadar yatırımcıların tepkilerine maruz kalmak istemediği için sosyal medyadan uzaklaştığını iddia etti.

Öte yandan üçüncü bir grup ise Burry’nin daha önce de pek çok kez sosyal medya hesabını sildiğini muhtemelen yalnızca sosyal medyaya olan ilgisini kaybettiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!