Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü “Big Short” Yatırımcıdan Tek Kelimelik Paylaşım: Bitcoin’i Mi Kastetti?

“The Big Short” filmine konu olan ünlü yatırımcı Michael Burry, verdiği tek kelimelik tavsiye ile Bitcoin (BTC) ve kripto para yatırımcılarını ikiye böldü.

Michael Burry 1 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden tek kelimelik bir gönderi yayınladı. Gönderide yalnızca “sat” ifadesini kullanan Burry, geneli risk varlığı piyasaları yatırımcıları olmak üzere tüm finans piyasaları yatırımcıları arasında spekülasyonlara neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları yatırımcının paylaşımına çeşitli tepkiler verirken tartışmanın odak noktası Burry’nin hangi varlık çeşidini kastettiği oldu.

Sosyal medyadaki kullanıcıların geneli Burry’nin hisse senedi, Bitcoin ve kripto para piyasaları gibi risk varlığı piyasaları için tavsiye verdiğinde hemfikir oldu. Yatırımcının takipçileri arasında sağlanan fikir birliğinde, Burry’nin sıklıkla risk varlığı piyasaları ile ilgili yorumlarda bulunmasının etkili olduğu görüldü.

Bazı takipçiler ise geçmişte yükselen enflasyona dikkat çeken bir paylaşımından yola çıkarak Burry’nin borçlanma araçları piyasasını işaret ettiğini öne sürdü. Burry, yakın zamanda ABD’li yetkililerin parasal genişlemeye gideceğini öne sürmüş ve bu durumun Bitcoin de dahil olmak üzere emtia piyasaları için bir avantaja döneceğini dile getirmişti.

Öte yandan Burry’nin paylaşımı çeşitli eleştirilere de maruz kaldı. Yatırımcının geçmişteki hatalı tahminleri hatırlatılarak yalnızca FUD yaymaya çalıştığı da kullanıcılar tarafından ortaya atılan iddialar arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!