Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü “Big Short” Yatırımcıdan 2023 Enflasyon Yorumu: Bitcoin’i Nasıl Etkileyecek?

“The Big Short” filmine konu olan ünlü yatırımcı Michael Burry, ABD ekonomisinde yeni bir parasal genişleme hamlesi öngörürken uzmanlar enflasyonun Bitcoin’e (BTC) yarayacağına işaret ediyor.

Burry 2 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, ABD enflasyonunun zirve noktasını yaptığını ancak bu zirvenin, döngünün son zirvesi olmadığını ifade etti. Ünlü yatırımcı, ABD ekonomisinin 2023’ün ikinci yarısında resesyona gireceğini ve bu durum ile mücadele edileceğini öne sürdü. Burry, hükümetin mevcut resesyonu yeni bir parasal genişleme hamlesiyle çözmeye çalışacağını belirtirken bu durumun enflasyon artışına neden olacağının da altını çizdi.

Uzmanların uzun zaman önce, Covid-19 sonrası yükselen enflasyonu dizginlemek ve fiyat istikrarını tekrar sağlamak adına FED’in yaptığı agresif faiz artışlarının ekonomiyi bir resesyona sürükleyeceğini dile getirdikleri biliniyordu. Ekonomistler, özellikle Covid-19’un neden olduğu kapanmaların küresel tedarik zincirinde pek çok kırılmaya yol açtığını belirtmiş ve bu durumun yalnızca para politikaları kullanılarak üstesinden gelinemeyeceğinin altını çizmişti.

Uzmanlar yeni bir enflasyon artışının, başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto para birimi piyasasını yeni bir yükseliş trendine teşvik edebileceğini öne sürerek düşük faiz ve teşvikler aracılığıyla kolay finansmana erişebilen yatırımcıların girişim ve yatırım alanında kripto para ekosistemine milyarlarca dolar sokabileceğine dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!