Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Avrupa Ülkesinden Bitcoin İçin Vergi Kararı

Danimarka Yüksek Mahkemesi, Bitcoin (BTC) satışlarından elde edilen karların vergiye tabi tutulabilir bir olay olduğuna karar verdi.

Danimarka Yüksek Mahkemesi 30 Mart tarihinde belirli koşullar altında Bitcoin satışının vergiye tabi bir olay olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceğine dair iki karar verdi. Mahkemenin kararı, hem alım satım yapan kullanıcılar hem de madencileri kapsayan iki dava özelinde gerçekleşti.

Her iki dava için de benzer bir karara varan yetkililer, Bitcoin ticareti yapan kullanıcıların da madencilerin de ellerindeki BTC’yi satmaları durumunda vergi ödemek zorunda olduklarını beyan etti.

Mahkemenin açıklamasında, Bitcoin alımlarının doğası gereği spekülatif olduğuna değinilirken kişi ve kurumların satış yapmaları halinde Danimarka’nın Devlet Vergi Yasası kapsamında vergi ödemek zorunda oldukları vurgulandı.

Madencilikten kazanılan gelir konusunda da benzer bir tutum sergileyen yüksek mahkeme, bu yolla elde edilen Bitcoin’lerin gelir teşkil ettiğine ve satıldıkları halde vergi kapsamına girdiklerine açıklık getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!