Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balinalar Bu Altcoin’e Yöneldi: Son 48 Saatte 100 Milyon Dolarlık Alım

Ethereum (ETH) katman-2 çözümü Arbitrum’un kısa bir süre önce piyasaya sürülen yerel token’ı ARB, son birkaç gündür balinalar tarafından oldukça yoğun bir ilgi görüyor.

On-chain analitik platformu Lookonchain 31 Mart tarihinde Twitter hesabı üzerinden yayınladığı gönderilerde, son 48 saat içerisinde yoğun bir şekilde alım yapan ARB balinalarına değindi. Veriler son 48 saat içerisinde 4 cüzdanın neredeyse 100 milyon dolar değerinde 70,5 milyon ARB aldığını ortaya koydu.

Alımların yoğun olarak iki parça halinde OKX ve Binance üzerinde gerçekleştirildiği görüldü. Son 48 saatte alım yapan 4 cüzdandan 3’ünün bireysel cüzdanlar olduğu tahmin edilirken 4. ve yaklaşık 83 milyon dolar değerinde 60 milyon ARB tutan cüzdanın, Güney Koreli kripto para borsası UpBit’in sıcak cüzdanı olduğu varsayıldı. İlgili cüzdanın Binance’ten sonra en büyük ARB sahibi olduğu belirtildi.

Bunların yanı sıra airdrop sonrası yaklaşık 1.500 farklı cüzdandan 3,2 milyon dolar değerinde yaklaşık 2,3 milyon ARB satın alan iki balinadan biri 1,92 milyon dolar değerindeki varlığını Uniswap’in likidite havuzlarına aktardı. Diğer balina, 933 bin ARB’lik varlığının tamamını 708 Ethereum (ETH) karşılığında sattı.

Yaklaşık 14 milyon dolar değerinde 9,9 milyon ARB’ye sahip en büyük ARB balinalarından birinin ise varlıklarına satın aldığı günden bu yana dokunmadığı görüldü.

Öte yandan Asya merkezli kripto para yatırım firması Amber Group’un ARB varlıklarının %70’ini tasfiye ettiği belirtildi. Verilere göre şirketin 15,9 milyon ARB’lik varlığının 11,2 milyon adeti elden çıkarıldı ve bunların 10,3 milyon dolar değerindeki 7,3 milyon adetlik kısmı OKX ve Binance’e aktarıldı. Amber Group mevcut durumda, 6,3 milyon dolar değerinde 4,47 milyon ARB’ye sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!