Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 Yıllık Balina 95 Milyon Dolarlık Ethereum’u Stake Etti: Yükseliş Mi Bekliyor?

Yaklaşık 5 senedir hareketsiz bekleyen Ethereum balinası sessizliğini bozarak 53 binden fazla ETH stake etti. 

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan veriler balinaların Ethereum’a karşı ilgilisini ortaya koydu. Anonim bir balina, yaklaşık 95 milyon dolar değerinde 53.024 adet ETH’yi merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Abyss Finance üzerinde stake etti. Söz konusu işlem 31 Mart günü TSİ 08.30 civarında gerçekleşti.

Uzmanlara göre balina, Ethereum fiyatının henüz düşük olduğunu düşünerek yükseliş bekliyor ve yatırımını staking yoluyla artırmayı amaçlıyor.

Habere konu olan anonim kullanıcının geçmiş cüzdan verileri incelendiğinde, ilk alımların 2017 ve 2018 yılına dayandığı anlaşılıyor. Özellikle 2017 yılında yüklü alımlar yapan balina, bu işlemler için Poloniex ve Bittrex gibi borsalardan yararlandı. Alımların ardından yaklaşık 5 sene boyunca hareketsiz bekleyen balinanın Ethereum alım maliyetinin ise ortalama 368 dolar olduğu görülüyor.

Öte yandan Ethereum ağının ortalama staking geliri, Ethereum.org tarafından sağlanan verilere göre yaklaşık %4,9 civarında seyrediyor. Halihazırda Ethereum ana ağı üzerinde 558 bin 689 validatör ve 17 milyon 884 bin stake edilmiş Ether bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!