Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Cüzdanı Ledger Güvenlik Testini Geçti

Güvenli kripto para cüzdanı Ledger, SOC 2 Type 1 güvenlik testi sonrasında tam not aldığını duyurdu. Şirket, söz konusu testin kullanıcı bilgilerinin güvenilirliğini artırmak adına yapıldığını açıkladı.

Kripto para özel anahtarlarının (private key) çevrim dışı saklanması konusunda güvenilir çözümler sunan kripto para cüzdanı Ledger, SOC 2 güvenlik testi için olumlu yorumlar aldı. Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto paraların yanında Vertcoin gibi daha az bilinen koinler için de kripto para cüzdan hizmeti sunan şirket, kullanıcılara daha güvenli hizmet sunacak.

SOC 2 Testi ile Ledger’in Güvenilirliği Kanıtlandı

Ledger, SOC 2 Type 1 testini başarıyla geçti ve artık kullanıcılara ek bir güvenlik katmanı sağlayabilecek. New York merkezli muhasebe ve danışmanlık hizmeti veren Friedman LLP, Ledger üzerinde yaptığı SOC 2 Type 1 testini şu şekilde değerlendirdi:

“SOC 2 Type 1 raporuyla birlikte, kullanıcılara ek bir güvenlik katmanı sağlama olanağına sahip olduk. Böylece hem Vault çözümlerinin her daim güvende olmasını ve hem de bu çözümlerin kullanılabilirliğinin artmasını sağlamış olduk.”

SOC 2 testi ise bir şirketin güvenliğini kullanıcı bilgilerinin uygun şekilde işlenip işlenmediğine dayanarak analiz eder. Bu test, RSI Security’de şöyle tanımlanıyor:

“SOC Type 2, hizmet sağlayıcılarının müşterilerin çıkarlarını ve mahremiyetini korumak için verileri güvenli bir şekilde yönetebilmesini sağlamak adına tasarlanmış bir denetim prosedürüdür.”

RSI Security’e göre, SOC 2 Type 1 testi potansiyel müşterilere verilerin güvende olduğuna dair bir güvence veriyor. SOC 2 Type 2 testi ise çıtayı biraz daha yükselterek daha derinlikli güvenlik analizleri yapılmasını sağlıyor.

Friedman LLP, Ledger üzerinde yaptığı test sırasında güvenlik konularından felaket senaryolarına kadar birçok teknik faktörü değerlendirdiğini belirtti. Ledger yetkilisi Charles Guillemet, testle ilgili yaptığı açıklamada Friedman LLP’den aldıkları onayın şirketin gelişimi ve sistemlerin modernleşme sürecini tasdiklediğini söyledi. Guillemet’e göre bu başarı, Ledger’in ne kadar güvenli olduğunun bir kanıtı.

Ledger CEO’su: Hedef SOC 2 Type 2 Testi

Ledger CEO’su Pascal Gauthier, 2021 yılında SOC 2 Type 2 onayını almayı hedeflediklerini aktardı. Birkaç ay önce şirketin maruz kaldığı veritabanı sızıntısının ardından SOC 2 Type 2 testine yeşil ışık geldi. Kullanıcı bilgilerinin sızdırıldığı olayın ardından Ledger, yaşanan problemi çözüme kavuşturarak yeni teste hazır olduğunu açıkladı. Daha fazla analiz içeren SOC 2 testini geçtiğimiz ocak ayında kripto borsası Gemini başarıyla geçtiğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!