Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu 11 Şirkette Yüz Binlerce Bitcoin Var

Bitcointreasuries.org internet sitesinde yayınlanan listede yüz binlerce Bitcoin sahibi olan halka açık şirketler sıralandı.

İşte Bitcoin Zengini 11 Şirket

  • Grayscale Bitcoin Trust

2013 yılında kurulan ve dijital para yatırımı konusunda önemli bir otorite haline gelen Grayscale, yatırımcılara halka açık bir şekilde Bitcoin alıp satabilecekleri güvenli bir platform olarak Bitcoin tröstünü sundu. Günümüzde piyasa değeri 5 milyar doların üzerinde olan şirketin elinde 449.596 BTC var.

  • Coinshares

2014 yılında dünyanın ilk düzenlenmiş Bitcoin yatırım fonunu başlatan şirket, dijital para yatırımcılarına güvenli kurumsal çözümler sunmakta. 788 milyon dolar piyasa değerine sahip olan şirketin sahipliğinde 69.730 BTC bulunuyor.

  • MicroStrategy Inc.

1989 yılında kurulan ve kurumsal analitik ve mobilite yazılımında dünya lideri konumunda olan ve MicroStrategy Inc, işletmeleri daha akıllı bir hale getirecek ürünler geliştirmekte. 432 milyon dolarlık piyasa değerine sahip olan şirket, elinde 38.250 BTC barındırıyor.

  • Galaxy Digital Holdings

2006 yılında faaliyetlerine başlayan Galaxy Digital, dijital varlık, kripto para birimi ve blockchain teknolojisi alanlarında finansal çözümler ve yatırım yönetimi hizmetleri sağlamakta. Piyasa değeri 188 milyon doların üzerinde olan şirketin hesabında 16.651 BTC var.

  • 3iQ The Bitcoin Fund

2012 yılında kurulan Kanadalı şirket 3iQ, perakende yatırımcıların dijital para ve blockchain teknolojisine katılımında çözümler üretmekte. 93,7 milyon dolar piyasa değerine sahip olan şirket, 8.295 BTC’ye sahip.

  • Square Inc.

2009 yılında kurulan Square, kullanıcılara para transferi ve ödeme yapma işlemleri için uygun bir platform olarak hizmet vermekte. 53 milyon doların üzerinde bir piyasa değeri olan şirketin elinde 4.709 BTC bulunmakta.

  • Hut 8 Mining Corp

2011 yılında kurulan Hut 8 Mining, Bitcoin madenciliğine odaklı bir kripto para madencilik şirketidir. 33,3 milyon dolar piyasa değerine sahip olan şirket, 2.954 BTC’ye sahiplik yapıyor.

  • Voyager Digital LTD

2012 yılında medya ve yayıncılık şirketi, perakende ve kurumsal yatırımcılara kripto varlıkların ticareti için çözümler sunmakta. 14 milyon dolarlık piyasa değeri olan şirketin hesabında 1.239 BTC bulunuyor.

  • Riot Blockchain, Inc.

2000 yılında kurulan Riot Blockchain, Bitcoin madenciliği yapan halka açık bir kripto para madencilik şirketidir. 11,8 milyon dolarlık piyasa değeri olan şirketin sahipliğinde 1.053 BTC var.

  • Cypherpunk Holdings Inc.

1995 yılında kurulan ve bir yatırım şirketi olan Cypherpunk Holdings, müşterilerinin kripto para birimlerine yapılan yatırımlarında gizlilik ve güvenlik temelli çözümler sunmakta. 2 milyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip olan şirket, 204 BTC’ye sahiplik yapıyor.

  • Argo Blockchain

2017 yılında kurulan şirket, kripto para madenciliğine odaklı, halka açık bir blockchain teknolojisi şirketidir. 1,4 milyon dolar piyasa değeri olan şirketin elinde 126 BTC bulunmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!