Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: Bitcoin Biden Sayesinde Yükselebilir

Önde gelen Bloomberg analisti Mike McGlone, ABD başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın seçilmesi ile Bitcoin fiyatının daha fazla değerlenebileceğini öne sürdü.

Ünlü Bloomberg analisti ve stratejist Mike McGlone, Twitter hesabı üzerinden yaklaşık 20 gün sonra gerçekleşecek ABD başkanlık seçimlerinin Bitcoin‘e olan etkisi hakkında açıklamalarda bulundu. McGlone, Joe Biden’ın şu anki başkan Donald Trump yerine geçmesi ile Bitcoin fiyatının artabileceğini öne sürüyor. McGlone’a göre; Biden yönetimi, Trump’un politikalarını değiştirebilir ve Bitcoin’i ana akım bir varlık haline getirebilir.

Bloomberg-Mike-McGlone-Bitcoin
McGlone tarafından paylaşılan grafik.

ABD Seçimleri Kripto Parayı Nasıl Etkileyecek, Analistler Ne Diyor?

Bazı trader ve analistler, Cointelegraph’a yaptığı açıklamalarda içinde bulunduğumuz dönemin ve seçimlerin Bitcoin ve kripto para piyasasını nasıl etkileyeceğine dair düşüncelerini paylaştılar.

  • BigCheds adı ile bilinen trader, çekişme yaşanmadan kazanılan bir seçimin kripto paralara pek etki etmeyeceğini öne sürüyor.
  • BigCheds, eğer başa baş giden bir seçim olursa altın ve Bitcoin gibi varlıklarda bir sıçrama gözlemlenebileceğini savunuyor.
  • Twitter’da “CryptoWendyO” adıyla bilinen trader ise bu seçim döneminin, salgın ve küresel ekonominin durumu nedeni ile geçmiştekilerden farklı olduğunu belirtti.
  • WendyO, özellikle seçimle ilgili tansiyonun yüksek olduğunu ve piyasaların gelişmesi için yatırımcının paraya ihtiyacı olduğunu vurguladı.
  • Fakat mevcut yönetim, ekonomik teşvik paketleri için bir karara varamadığından yatırımcı hareketlerinde belirsizlik sürüyor.
  • Hem ana piyasalar hem de kripto para dünyası, seçimler bitene kadar teşvik paketinde daha fazla bir erteleme olması ile istenilen sıçramayı gerçekleştiremeyebilir.
  • WendyO seçimden sonra Bitcoin fiyatında olumlu bir değişiklik görüleceğine inandığını söylerken, şu anki piyasa hareketlerine de dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
  • Şimdi ise, Bitcoin fiyatı 11 bin dolarlık direnci sonunda temizledi ve yakın geleceğe yönelik umut ışıkları da yanmaya başladı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!