Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Tesla Fiyatı ile Yükseliyor: Sebebi Ne?

Bitcoin, Tesla (TSLA) ve avokado fiyatı, son haftalarda uyumlu bir şekilde yükselişe geçti. Cointelegraph’ta yayınlanan analize göre bu uyum, Y kuşağının piyasalardaki aktivitesi ile açıklanabilir. Bitcoin’in 11.000 dolara ulaşması ile birlikte yukarı yönlü hareketlilik yaşayan TSLA, Y kuşağının en çok ilgi gösterdiği popüler varlıklar olarak görülüyor.

9-16 Eylül tarihlerinde Bitcoin fiyatında görülen %11’lik artış, aynı dönemde Tesla (TSLA) hisselerinde de görüldü. %36.2 oranında yükselen Tesla, 330.21 dolardan 449.76 dolara çıktı. Bitcoin ile ilginç bir korelasyon gösteren avokadoların fiyat hareketliliği de Tesla ve BTC grafiklerine paralel özellikler gösteriyor.

Y Kuşağının İlgisi Bitcoin ve Tesla Üzerinde

Son hafta içerisinde Bitcoin ve Tesla hisselerinde görülen artış arasında bir çeşit korelasyon görüldüğü belirtilen makalede, BTC fiyat hareketlerinin S&P 500’de görülen trend yönüyle paralellik gösterdiği belirtiliyor. Her iki piyasada görülen artış, Bitcoin ve Tesla’da aktif işlem yapan Y kuşağına bağlanıyor.

Tesla hisseleri, Financial Times’ın SoftBank’ın Nasdaq balinası olduğu yönündeki haberinin ardından düşmüştü. Nasdaq borsasında görülen düşüşün ardından ABD borsaları toparlanma eğilimine girdi ve Tesla hisseleri de hafif yükseliş gösterdi. Bu sırada Bitcoin 10.300 dolardan 11.300 dolara çıktı.

Neden BTC, TSLA ve Avokado Fiyatları Birbirine Paralel?

Bitcoin ile korelasyon gösterdiği iddia edilen bir diğer varlık da avokado. Mexico City Hass Avokado’nun fiyatı, Haziran 2018 yılından bu yana Bitcoin ile benzer fiyat hareketliliği gösterdi.

bitcoin avokado fiyatı
Bitcoin, Tesla hisseleri ve avokado arasındaki benzerlik, Cointelegraph’a göre Y kuşağının ve perakendecilerin en çok bu 3 varlığı tercih etmesine dayanıyor. Bu konuyla ilgili bazı büyük piyasa veri sağlayıcıları da yorumlarda bulundu. Örneğin, TradingView’e göre geçtiğimiz temmuz ayında platform üzerinde en çok görüntülenen varlıklar Bitcoin ve Tesla oldu. Bu da şirkete göre bu varlıklara olan talebin artışının bir göstergesi.

Son dönemlerde avokadoya olan talebin arttığını dile getiren tedarikçi Álvaro Martínez de şunları söyledi:

“Pandeminin ilk aylarında talep çok fazlaydı ve siparişlere yetişemiyorduk. Ardından Peru’dan gelen avokadoların ABD’ye ulaştırılmasıyla birlikte fiyatlar düştü. Fiyatlardaki bu düşüş, önceki yılların aynı dönemine göre talebi yükseltti.”

Bitcoin Fiyatında Neler Bekleniyor?

Young, yatırımcıların BTC’de 10.110 dolarlık yeni bir seviyeyi test etmesini beklediğini veya 10.200 dolara doğru bir düşüş beklediklerini aktardı. Tesla (TSLA) hisseleri de son kapanıştan önce %2.55 oranında azalma gösterdi. Bu azalmanın ardından hissenin Bitcoin ile paralellik gösterip göstermeyeceği merak ediliyor. Tesla’da görülen düşüşle birlikte gerileyen Bitcoin, 11.000 dolardan 10.800’e düştü. Bu da %2.5 oranında bir geri çekilme demek.

Ünlü analist Michael van de Poppe, Bitcoin’in kısa vadede yükseliş eğiliminde olduğunu ama güçlü bir direnç seviyesine sahip olduğunu aktardı. Poppe’ye göre, eğer Bitcoin 10.750 dolar seviyesinde tutunamazsa, 10.600 doları test edebilir. Bu seviyeden de 10.200 doları görmesinin muhtemel olduğunu söyleyen Poppe, BTC’nin 10.750 dolara çıkarsa 11.100 $ seviyesini test edebileceğini tahmin ediyor.

Tesla Hisseleri Yükselecek Mi?

TradingAnalysis’in CEO’su Todd Gordon, TSLA hissesinin 500 dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Bunu tetikleyecek iki unsurun da Tesla’nın Avrupa’ya genişlemesi ve Tesla pil üretimi olduğunu belirtti. Tesla grafiklerini inceleyen Gordon, TSLA grafğinde görülen 100 dolar seviyesinde satışların ve bu satışların ardından 400 dolara kadar üçgen şeklinde bir konsolidasyona gittiğinin görülebileceğini ifade etti. Grafik de genellikle konsolidasyon öncesi oluşan trend yönünde kırılma gösterdiğinden, Gordon yukarı yönlü hareketlenme olacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

tesla hisse fiyatı
Tesla hisseleri 31 Ağustos’ta bölünmüştü ve bu hamlenin ardından hisseleri %60 oranında yükselmişti. Fakat sonrasında TSLA hisseleri 406 – 448 dolar bandında işlem gördü. Şu anda ise TSLA 433,95 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!