Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Tabanlı NFT Günlük Ticaret Hacmi Rekor Kırdı

Ethereum tabanlı en büyük 5 NFT pazarının, 24 saatlik ticaret hacmi 1 milyon doları aştı. 1 milyon dolarlık hacme genellikle 1 haftalık zaman zarfında ulaşılıyordu. 

Bitcoin 11 bin doların üzerinde ve Ethereum 400 dolar yolunda yükselirken, NFT denen takas edilemeyen token (Non-Fungible Token) piyasası da önemli bir ivme kazanıyor. DappRadar ekibine göre; Ethereum tabanlı en iyi 5 NFT platformu günlük hacmini 1 milyon doların üzerine taşıdı.

DappRadar resmi Twitter hesabından paylaştığı gönderi ile Ethereum’daki en büyük 5 NFT pazarının 1.03 milyon dolarlık günlük hacme ulaştığını müjdeledi.

Ethereum-NFT
DappRadar üzerinden yayınlanan NFT pazarının günlük ticaret hacmini ve trader sayısını gösteren grafik.

NFT başarısını anlamak için, daha önceki haftalık ticaret hacimlerine bakmanın faydası olacaktır. DappRadar tarafından yayınlanan NFT piyasası hakkındaki Eylül 2020 raporunda, haftalık ticaret hacminin 1 milyon dolara ulaşması kayda değer bir başarı olarak adlandırılmıştı. Şimdi ise yalnızca 1 günde bu orana erişilmesi, sektörün de giderek geliştiğine işaret ediyor.

Koronavirüs, NFT Endüstrisinin Önünü Açtı

Giderek gelişen NFT’ler, her biri birbirinden benzersiz numaralar ile blockchain üzerine konumlanan dijital ögeler olarak biliniyor. NFT pazarı için en ünlü örneklerden bazıları dijital kedi koleksiyonları oluşturmanıza olanak veren blockchain tabanlı CryptoKitties ve platformlar için sanal bir mekan görevi gören Decentraland gibi projeler olabilir.

Bunlar gibi NFT projeleri giderek büyüdü ve gün geçtikçe daha fazla kullanıcıyı ağına kattı. Örneğin, en zengin Bitcoin yatırımcıları arasında sayılan Winklevoss ikizlerinden Tyler Winklevoss bile NFT’lere desteğini dile getirenlerden biri. Yakın zamanda yine DappRadar tarafından yayınlanan bir rapora göre, dijital mülkiyet endüstrisinin zamanla gelişmeye devam edeceği ve daha da popüler olacağı sonucuna varıldı. Bu eğilimin en önemli katalizörü olarak da COVID-19 ile gelen mevcut sosyal durum sebebi ile insanların sosyalleşmek için bu tarz platformlara yönelmesi gösteriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!