Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Lightning Network İkinci Defa Açık Verdi

Bitcoin işlemlerini hızlandırmak adına geliştirilen Yıldırım Ağı’nda (Lightning Network) bir yıl içerisinde ikinci bir güvenlik açığı ortaya çıktı.

Bitcoin işlem süresi ve ücretlerini düşürmeyi amaçlayan Lightning Network, ikinci kez güvenlik açığıyla karşı karşıya kaldı. Lightning geliştiricisi Conner Fromknecht tarafından yapılan açıklamada, yaşanan problemin projenin düğüm yazılımında olduğu belirtildi.

Tespit edilen güvenlik açığının ne kadar ciddi olduğuna dair bir bilgi bulunmamakla beraber, açığın nelere yol açabileceği de açıklamada yer almayan konular oldu. Bitcoin Lightning Network yazılımının 0.11 sürümü ile güvenlik açığının kapandığı söylenen açıklamada, açıktan henüz kimsenin yararlanamadığı bildirildi. Kullanıcıların en kısa sürede 0.11 sürümüne geçmesi tavsiye edilen açıklamada ayrıca, yaşanan hatayla ilgili tüm detayların 20 Ekim’de yayınlanacağı duyuruldu.

Hata Bulanlar Ödüllendirilecek

Lightning Network projesinin hala geliştirilmekte olduğu ve hataların bulunma süresinin giderek kısaldığı söylenen açıklamada yeni olası güvenlik açıklarını bulup Lightning Labs’e bildirenlerin ödüllendirileceği duyuruldu.

Yakın zamanda başlatılacağı söylenen hata bulma programı ile topluluğun gücünü de projeye katmak isteyen Lightning ekibi, geliştirmekte oldukları proje ile Bitcoin ağında yapılan işlemleri daha ucuz ve daha hızlı hale getirmeyi amaçladıklarını açıkladı. Henüz projenin daha başlarında olduklarını da belirten Lightning Labs, Bitfinex ve CoinGate gibi şirketlerin Lightning Network projesini sorunsuz bir şekilde onaylamasına rağmen kullanıcıların yine de temkinli olmaları gerektiğini duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!