Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 12 Bin Dolar Koşusunda, Altcoinler de Coştu

Bitcoin, 11 bin dolardaki kritik direnci aştıktan sonra sıradaki hedefin 12 bin dolar olup olmayacağı tekrar masaya yatırıldı. Bazı analistlere göre, kritik bölgeler aşılırsa 12 bin dolarlık fiyat yeniden oyunda olabilir. Bitcoin cephesindeki bu yükseliş, altcoinler için de bir fırsat oldu.

Bitcoin fiyatı neredeyse bir aydır sıkışıp kaldığı fiyat aralığında zincirlerini kırarak, kendini 11 bin doların üzerine atmayı başardı. Yaklaşık 30 gündür Bitcoin grafiklerinde gözlemlenen simetrik üçgen modeli kırıldı ve BTC, günlük kapanışta 11 bin dolar üzerinde kalmayı başardı. Sonrasında ise BTC fiyatı neredeyse 11 bin 500 dolara yükseldi. Bu performansı ile neredeyse tüm kripto para dünyasını da yeşil grafiklere bürüyen Bitcoin şu an 11 bin 375 dolar sularından işlem görüyor.

bitcoin-altcoinler
7 günlük zaman zarfındaki değişimi gösteren Bitcoin grafiği. Kaynak

Bitcoin için teknik görünüme genel bir Bakış 

  • Bitcoin fiyatı şu an 11 bin 400 doların hemen altında konumlanıyor.
  • 3 Eylül’de sert bir düşüş ile 9 bin 960 dolara gerilediği 11 bin 489 dolarda kritik bir direnç bulunuyor. Bu direnç, VPVR düğümü ile aynı hizada yer alıyor.
  • Boğalar bu kez 11 bin 489 dolardaki direnç kümesini geçebilirse 12 bin dolara doğru yeni bir koşu başlatabilirler.
  • Günlük zaman diliminde, RSI bir yükseliş sinyali olarak yorumlanacak şekilde 65’e yükseldi.
  • MACD ise Bitcoin için ivmenin açıkça yükselişte olduğuna işaret ediyor.

Crypto Michael: 12 Bin Dolara Doğru Bir Yükseliş Bekleyebilirsiniz

Sosyal medyada Crypto Michael adı ile bilinen Hollandalı trader ve analist Michael van de Poppe, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, Bitcoin için 11 bin 150 dolarlık kritik nokta aşılırsa 12 bin dolara doğru bir ivme beklediğini söyledi. Poppe, 12 bin dolar yolunda 11 bin 100 – 11 bin 300 dolar arasında kalan bölgenin kritik bir alan olduğunun da altını çizdi.

bitcoin-altcoinler
Crypto Michael tarafından paylaşılan ve kritik seviyelerin gösterildiği Bitcoin grafiği.

Bitcoin Yükselişi Altcoinlere de Yaradı

Bitcoin son 48 saatte gösterdiği başarı, tüm kripto para sektörünü de etkisi altına aldı. Bitcoin ardından neredeyse tüm altcoinler yeşillere büründü. Lider altcoin Ethereum (ETH) son 24 saatte yaklaşık %7 artış göstererek 355 dolarlık kritik direnci kırdı. ETH şu an 375 dolar sularından alınıp satılıyor. Analistlere göre Ethereum bu ivmeyi koruyabilirse, sıradaki hedefi yaklaşık 420 dolar olabilir.

bitcoin-altcoinler
7 günlük Ethereum fiyat değişikliğini gösteren grafik. Kaynak

Bitcoin ve Ethereum’un kol kola yükselmesi diğer coinleri de yüksek kazanç yüzdelerine itti. İşte, piyasa değerine göre ilk 20’de bulunan ve son 24 saate en çok yükselen altcoinler:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!