Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ari Paul: Bitcoin İçin Yeni Bir Parabolic Advance Gelebilir

BlockTower Capital CIO’su Ari Paul Bitcoin için güncel bir yorum yapıp piyasanın yakın gelecekte uçuşa geçebileceğinin mesajını verdi. Paul yeni bir parabolic advance oluşumu görüldüğünü söylerken usta yatırımcı Peter Brandt Bitcoin fiyatının bu hareketliliğin sonunda 100 bin dolar olabileceğini düşünüyor.

Bitcoin fiyatı geçen haftaki BitMEX davasına rağmen 11 bin dolar barajını aştı ve an itibarıyla 11 bin 300 dolarda seyrediyor. Bunun sebebi Trump’ın teşvik paketleri ile ilgili yeni bir karar almış ve Square’in Bitcoin satın almış olması olabilir.

Bitcoin’in bu gelişmeler ışığında çizdiği grafiği değerlendiren Ari Paul, yeni bir parabolic advance görülebileceğini açıkladı.

Tüm gelişmelere rağmen iyi durumda

İngiltere piyasalarında kripto para türevlerine kısıtlama getirilmesi, ABD’nin BitMEX aleyhinde dava açması, regülasyonların genel olarak sıkılaştırılması derken Bitcoin’in başına ‘kötü’ sayılabilecek pek çok olay geldi. Ancak Ari Paul’a göre Bitcoin’in tüm bu haberlere rağmen hala yukarı yönlü bir grafik çiziyor olması, piyasanın temellerinin sağlam olduğunun göstergesi.

Paul 1 Ekim tarihinde bir tweet paylaşıp Bitcoin’in bu olumsuz haberler yüzünden 9 bin 200 – 10 bin 400 dolar aralığında sıkışabileceğini söyledi. Fakat Bitcoin ilerleyen günlerde bu seviyeye düşmemek bir yana dursun, 11 bin dolar barajını dahi aştı. Paul bunun ardından Bitcoin için şu yorumu yaptı:

“10 bin 400 dolara bile düşmedi. Bitcoin’in bunca kötü habere rağmen yükselmeye devam edesi piyasanın temellerinin sağlam olduğunu gösteriyor. Parabolic oluşumlar çok nadirdir. Ben de kesinlikle bir parabolic advance göreceğiz demiyorum. Ancak ortada parabolic advance oluşumuna benzer bir tablo var. Şu anda yeni bir parabolic advance görme ihtimalimizin mart ayındakine kıyasla daha yüksek olduğu söylenebilir.”

Bitcoin bu senaryoda 100 bin doları hedefler mi?

Bitcoin’in yeni bir parabolic advance sürecine girmesi pek çok boğanın yüzünü güldürecektir. Çünkü usta yatırımcı Peter Brandt Bitcoin fiyatının böyle bir durumda şimdikinin on katına çıkabileceğini düşünüyor.

10 yıllık Bitcoin grafiğini inceleyen Peter Brandt geçen yıldan beri Bitcoin’in “dördüncü parabolic advance aşamasına girmiş olabileceğini” savunuyor. Kendisi Bitcoin fiyatının bu sürecin başarıyla tamamlanması halinde 100 bin dolar seviyesini aşabileceğine inanıyor.

peter-brandt-bitcoin-parabolic
Peter Brandt’in Bitcoin için çizdiği senaryo
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!