Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink (LINK) Fiyatı Yeniden Yükseliyor (10 Ekim)

Jose Antonia Lanz’ın Decrypt’te paylaştığı analize göre, Chainlink (LINK) fiyatı 10 Ekim 2020 tarihinde %10 oranında yükselerek yeniden koin başına 10 dolara çıktı. Bitcoin hareketliliğinin Chainlink fiyatını etkilediğini savunan analist, LINK için toparlanma eğiliminin görüldüğünü ifade etti.

2020 yılının başlarında güçlü bir yükseliş gören Chainlink, %1000 oranında artarak adından söz ettirmeyi başarmıştı. Fakat piyasa değerinin %65’ini silen büyük bir düzeltmenin ardından LINK fiyatı yükselip düşmeye devam etti. Analiste göre ise Chainlink fiyatı 10 Ekim 2020 tarihinde toparlanma eğilimi göstermeye başladı ve uzun bir aranın ardından yeniden 10 doların üzerinde işlem görmeyi başardı.

Chainlink (LINK) Teknik Analizi

Jose Antonio Lanz’e göre, son günlerde LINK yatırımcıları yoğun bir şekilde işlem yapıyor olsa da grafiklere bakıldığında bearish seviyenin aşılamadığı görülüyor. Ağustos ayında 20 doları gören LINK, bu seviyeden sonra kritik yükseliş veya düşüşleri test edemedi.

chainlink fiyatı 10 ekimLINK’in ayı koşusundan önce 11 dolara yükselme şansı olduğunu belirten Lanz, bu seviyenin üzerinde gerçekleşecek bir kırılmanın satış sinyali olabileceğini belirtti. Böyle bir senaryoda ise trend tersine dönebileceğini ifade eden Lanz, LINK’in 8.70 dolara kadar düşebileceğini belirtti. Bu da LINK için son 3 günde elde ettiği kazançları tamamen kaybetme ihtimali olduğu anlamına geliyor.

Chainlink (LINK) şu anda 10,67 dolardan işlem görüyor.

LINK ve BTC İlişkisi

Lanz, Chainlink yatırımcılarının fiyat takibinde Bitcoin’i temel aldığına inanıyor. 19 Eylül’den bu yana ilk kez 11.000 doları gören Bitcoin’deki yükselişin Square şirketinin BTC’ye 50 milyon dolar değerinde yatırım yaptığını açıklamasının ardından geldiğine inanan Lanz, haber akışıyla birlikte kripto para piyasasında bir canlanma görüldüğünü de belirtti. Bununla birlikte CoinGecko’nun verilerine göre DeFi tokenları da istisna değil. Verilere göre Chainlink (LINK), DeFi platformlarındaki en yüksek piyasa değerine sahip olan token.

chainlink fiyatı 10 ekim

Chainlink’ten Hibe Müjdesi

Chainlink (LINK), 100.000 dolar değerinde blockchain entegrasyon hibesi sağlayacağını duyurdu. Bu destekle birlikte Chainlink’in akıllı sözleşmelerle birlikte DeFi platformunu büyük oranda güçlendirmeyi hedeflediği belirtildi. Geliştiricilere sağlanacak olan hibenin DeFi’nin güçlenmesi için bir adım olduğunu belirten Chainlink, platformda yaşanan protokol ihlallerinin ve saldırıların azaltılmasında kilit rol oynayacağını da belirtiyor. Örnek olarak Uniswap’in uğradığı saldırı sonucu 300.000 dolar kaybetmesini veren Chainlink, DeFi platformlarının doğruluğunu sağlarken Chainlink’in bir standart haline gelebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!