Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Cüzdanlarından BitPay, Google Play Store’dan Çıkartıldı

Google, kripto para topluluğunun epey şaşırtan bir hamle yaparak BitPay’i uygulama mağazasından kaldırma kararı aldı. BitPay’in Bitcoin ve Bitcoin Cash kullanıcıları arasında ne kadar popüler bir cüzdan olduğunu düşünürsek böyle bir hamlenin pek ses getirmemiş olması bir hayli ilginç.

BitPay şu ana dek uygulamada bakım yapıldığına veya güncelleme getirildiğine dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Hatta BitPay, uygulamasının Google mağazasından kaldırmış olduğundan haberdar mı onu dahi bilmiyoruz çünkü şirketten hiçbir açıklama gelmedi.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere BitPay ekibinden henüz bir açıklama yapılmış değil ki bu da kullanıcıların iyice şüphelenmesine yol açıyor. Çünkü kullanıcılar şu anda paralarını BitPay’de bırakmalarının güvenli olup olmadığından tam anlamıyla emin olamıyorlar.

En son verilere göre Google Play Store’da 100 binden fazla kez indirilmiş olan BitPay, kripto para topluluğundaki en popüler cüzdanlar arasında bulunuyor. Sektörde böyle önemli bir konumda olan BitPay’in hack saldırısına uğradığına veya cüzdanda güvenlik ihlali olduğuna dair de herhangi bir gösterge veya açıklama yok.

BitPay’in belki de en çok bilinen yanı esnaflara ve iş yerlerine kripto para ile ödeme kabul etme imkanı sunuyor olması. BitPay ayrıca Amazon’dan hediye kartı almak, Coinbase’e entegrasyon sağlamak, kripto para destekli bir Visa kartı üretmek gibi diğer cüzdanların sunmadığı çeşitli imkanlar da sunuyor.

Bitcoin Saldırısı?

Şunu belirtmek gerekiyor ki Google’dan kaldırılan cüzdanlar arasında BitPay’in haricinde Bitcoin.com cüzdanı ve Copay de bulunuyor. Roger Ver, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Bitcoin.com’un kaldırılma sebebinin madencilik uygulamalarıyla alakalı olabileceğini söyledi.

Reddit’teki bazı BCH destekçilerine göre ise bu cüzdanların aniden kaldırılmış olması, Bitcoincilerin Bitcoin Cash ağına saldırmaya başladıkları anlamına geliyor. Reddit kullanıcılarından gotamd’nin yorumu şöyle:

“Belli ki BCH yazılımına ve BCH’yi destekleyen şirketlere karşı organize bir saldırı düzenliyorlar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment