Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meksika Eyalet Bankası, Kripto Para Borsaları İçin Daha Katı Kurallar Getiriyor

10 Eylül tarihinde Meksika hükümetinin resmi yayın kaynağında Bank of Mexico tarafından yayınlanan yeni bir genelgeye göre, Meksika sınırları içerisindeki bütün kripto para borsaları ve kripto para borsalarına hizmet sağlayan bankalar, bundan sonra direkt olarak Bank of Mexico’dan izin almak zorunda.

”Elektronik ödeme fonları ile ilgili işlemler hakkındaki genel koşullar” isimli genelge, Bank of Mexico’nun kriptolar ile ilgili bütün izinleri vermeye yetkili kurum olduğunu vurgulamakta. Kripto para borsaları veya kripto para ile ilgili işlem yapan firmalar söz konusu izni almak için, yaptıkları işlemi, koymak istedikleri komisyonları ve müşteri kimliğini doğrulamak için kullanacakları mekanizma hakkında tam donanımlı bir iş planı sunmak zorunda.

Buna ek olarak, bankalar bu tarihten itibaren aynı gün içerisinde hem banka hesabı açıp, daha sonra o hesaptan kripto para işlemi yapmak isteyen kullanıcılara izin vermeyecek. Finansal kurumlar da kripto para trading işlemleri yapan bütün müşterilerinin kimliklerini doğrulamak durumunda kalıyor. Dahası, kripto para birimleri ile satın alınan herhangi bir finansal ürün, ek kontrollerden geçecek. Bankanın yaptığı açıklamaya göre, bu önlemler ülkede çok fazla bir şekilde yapılan kara para aklama ve diğer yasa dışı eylemleri azaltacak.

Criptonoticias isimli Meksika menşeli haber kaynağının yayınladığına göre, Bank of Meksika onayı almak isteyn kurumların, 11 Eylül’e kadar başvuru yapmış olması gerekiyordu. Bunu kaçıran firmalar, Mart 2019 tarihinde yeni bir başvuru hakkı kazanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment