Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Topluluk Oylaması ile Yapılan Kripto Derecelendirme Sonuçları Geldi – Lider Stellar!

Kripto para birimlerinin 10 aynı kategoriye ayıran Rency firması tarafından geçenlerde yapılan topluluk oylaması ile kripto derecelendirmesi etkinliğinin sonuçları açıkladı. Anketin sonucuna göre, Stellar şu an kurumun gözetiminde olan kırk iki kripto para birimini geride bırakarak, en büyük not olan A derecesini alan tek kripto para birimi oldu. Ancak daha sonra notu A- olarak değiştirildi.

Kaliforniya’da kurulmuş bir startup firması olan Rency, derecelendirme sonucu olarak A’dan (Mükemmel), E’ye (Kötü) kadar not verebiliyor. Söz konusu derecelendirme için işlem hızı, ekip, ağ, topluluk, yönetim ve kabul gibi kriterler göz önünde bulundurulup, kişilerin bunlara oy vermesi sağlanıyor. Firma oylama yaparken bireysel yatırımcıları kullanmanın yanı sıra, ”blockchain endüstri önderleri, bilgisayar mühendisleri ve kriptograflar” gibi uzman isimlerden de fikir alıyor.

Bitcoin İlk 10 Arasına Giremedi

Steem ve NEO şu sıralar sırasıyla ikinci ve üçüncü koltuğu kapmış gibi gözüküyor. Ancak sıralama sabit değil çünkü yeni bilgiler geldikçe sıralama da değişebiliyor.

Rency top 10 listesi arasında yer alan diğer kripto para birimleri ise, zannettiğimiz gibi piyasa hacmine göre en yüksek değere sahip kripto para birimlerinden oluşmuyor. CoinMarketCap verilerine göre top 10 içerisinde yer alan kripto para birimlerinden, Rency listesinde de bulunan sadece Stellar, Cardano ve XRP. Bunun yanı sıra Tron da listeye girmeyi başaran kripto para birimlerinden bir tanesi ancak Bitcoin basın saatine göre 22. sırada yer alıyor. Ethereum ise BTC’nin 4 üzeri olan 18. sırada.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment