Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Destekli Brave İnternet Tarayıcısı, Google Olayından Sonra İnanılmaz Büyüme Kaydetti

Mozilla Firefox kurucusu Brendan Eich tarafından yaratılan internet tarayıcısı Brave, temel olarak bir ilk dijital para arzı projesiyle hayata geçirildi ve ciddi bir büyüme yaşadı. Özellikle geçtiğimiz günlerde Google ile yaşanan ‘gizlilik’ olayı sonrası Brave inanılmaz bir kullanıcı kitlesine ulaştı.

Yeni Chrome Güncellemesi Tarayıcı Girişine Zorluyor

Sessizce Google Chrome’un yeni güncellemesine eklenen yeni bir karara göre, kullanıcılar Gmail gibi bir Google servisi kullanmak için sadece hizmetten değil, kullandıkları Google Chrome tarayıcısından da kullanıcı kimlikleri ile giriş yapmak zorunda kalıyor. Bu da Google Chrome‘un sizin yerel tarayıcı geçmişinizi direkt olarak Google’a göndermesine ve sizin bütün cihazlarınız ile bunu ”senkronize etmenize” neden oluyor. Daha önce bu özellik için kullanıcıların rızası gerekmekteydi.

Söz konusu değişim ilk olarak Zcash projesi bilim adamlarından ve aynı zamanda John Hopkins üniversitesi profesörlerinden Matthew Green tarafından fark edildi ve yeni değişimin kullanıcı güvenliği ile gizliliğini inanılmaz şekilde ihlal ettiği vurgulandı. Senkronizasyon özelliğini kapatsanız bile, Google yine de ciddi ”gizlilik” sıkıntıları yaratabilmekte.

Brave ise direkt tarayıcı ile gelen özelliği sayesinde, reklamları otomatik olarak engelliyor ve reklam görüp görmeme olayını kullanıcılara bırakıyor. Reklam görülme tercih edildiğinde ise içerik üreticilerine ve yayıncılara, Brave tarafından elde edilen gelirin bir kısmı paylaşılıyor. Kullanılan ödeme yöntemi ise Basic Attention Token (BaT) kripto para birimi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment