Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Devi Yeni Ürününü Tanıttı: Piyasada Olmayan Tokenlarla İşlem Yapılacak

Coinbase’in kurumsal ve bireysel yatırımcıları, henüz piyasaya girmemiş kripto paralar hakkında spekülasyonda bulunabilecek.

Coinbase tarafından yapılan açıklamaya göre borsanın uluslararası platformunda spot piyasalarda bulunamayan kripto paralar için sürekli vadeli işlem sözleşmeleri ile işlem yapılabilecek.

Erkenden yatırım yapılabilecek

Coinbase kullanıcıları, borsadaki yeni özelliği kullanarak henüz piyasaya girmemiş tokenların gelecekteki fiyatıyla ilgili tahminde bulunabilecek.

Borsadaki bu özellik ABD, Birleşik Krallık ve Kanada haricindeki ülkelerde bulunacak. Gerekli şartları karşılayan kurumsal müşteriler buna Coinbase International Exchange; bireysel müşteriler ise Coinbase Advanced platformundan erişebilecek.

Coinbase, “Coinbase’deki lansman öncesi piyasalar, kullanıcıların gelecek projelerin fiyatını güvenilir ve güvenli bir platformda keşfetmesini sağlayacak” dedi.

Bu piyasalardaki sürekli vadeli işlem sözleşmelerinin dayanak varlıkları piyasaya girdiği zaman sözleşme, sıradan bir sözleşmeye dönecek.

Sıradan sözleşmelerden farklı

Lansman öncesi piyasalardaki sürekli vadeli işlem sözleşmeleri, Coinbase’deki diğer sürekli vadeli işlem sözleşmelerinden farklı olacak. Bu piyasalarda “Lansman Öncesi Endeks Fiyatını” belirlemek için token’ın  gösterge fiyatının 4 saatlik üstel hareketli ortalaması (EMA) kullanılacak.

Ayrıca bu piyasaların likiditesinin daha düşük, volatilitesinin daha yüksek olduğu ve likidasyon bakımından daha fazla risk barındırdığı vurgulandı.

10 kata kadar kaldıraçlı olan sıradan sözleşmelerden farklı olarak bu sözleşmelerin en fazla 2 kat kaldıraç oranı olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!